Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Camilla Herrem
Camilla Herrem er i Bodø på landslagssamling.
Foto: Benedicte Watne Olsen

Camilla er tilbake og har ikke tenkt å gi seg ennå

Vi har slått av en prat om løst og fast med Camilla Herrem som er tilbake i troppen etter fødsel nummer to.

I mars fikk hun sin andre sønn, men nå er hun tilbake med Håndballjentene igjen etter en familieferie i Spania, Dyreparken i Kristiansand og i Trondheim der de har kost seg masse.

Og det er ingen tvil om at solajenta er glad for å være tilbake med gjengen.

- Altså, jeg er jo ganske lei av det styrkerommet. For nå har jeg jo vært gravid, og jeg fikk bare fem kamper før det ble sommerferie. Så for min del kunne jeg tenkt meg å heller bare fortsette sesongen. Men litt ferie er jo alltid deilig, og nå kjenner jeg at jeg er klar for å være på banen igjen - og helst ikke se så mye av innsiden av styrkerommet, forteller Camilla.

Hun legger ikke skjul på at det er godt å bo hjemme på Sola etter mange år i Trondheim og utlandet.

- Sola er det beste stedet. Der har vi familien rundt oss, og det er jo der jeg vokste opp. Så jeg er veldig glad for at vi bor der. Det er jo en del logistikk som skal gå opp når man har to barn og mannen er trener. Det blir mye planlegging, men heldigvis har vi ekstremt gode folk rundt oss som hjelper til. Det er jeg veldig takknemlig for, uten de hadde det ikke gått opp, sier hun.

Og som om hverdagen ikke er travel nok, har både hun og ektemann Steffen blitt med i trenerteamet på sønnen på fem år sitt lag.

- Han startet å spille håndball i fjor og skal begynne å spille kamper i år. Så jeg gleder meg til å se om han blir lik meg når jeg var på den alderen. Mitt utgangspunkt var at jeg skulle bare være med som mor, men det fungerte dårlig. Når man først er der, vil man bidra. Derfor endte det med at vi begge ble med i trenerteamet sammen med andre foreldre.

Tilbake til Camillas karriere. Her har hun nå en rolle som veteran. På denne samlingen er det mange nye spillere som får hjelp av Camilla og Katrine Lunde.

Artikkelen fortsetter under bildet.

20230718 Katrine Lunde og Camilla Herrem.jpg
Katrine Lunde og Camilla Herrem er veteranene på landslaget.

- Vi kan vise  hvordan et er å være på dette laget, hvilke rutiner vi har og få de til å føle seg tryggere. Det kan være skummelt å komme inn første gangen og føle at du må bevise noe hele tiden. Hvis man har en dårlig dag på trening, kan det ødelegge ganske mye for noen. For alle har jo lyst til å være på toppnivå gjennom hele samlingen. Så vi forsøker å lage bare god stemning, men ha det seriøst og likevel slappe av å ha det gøy, påpeker Camilla.

Hennes neste mål er VM på hjemmebane i desember. Hun skulle jo være med på EM 2020 på hjemmebane, men koronaen gjorde det umulig. Så hennes forrige mesterskap i Norge var i 2010. Derfor er det en stort å få være med å VM.

- Å spille mesterskap på hjemmebane i to byer jeg har bodd, en drøm å få lov til å være med på. Det litt lengre målet mitt er OL i Paris neste år. For jeg har ikke tenkt å gi meg ennå hvis det er noen som lurer på det, ler hun.

Les mer om Håndballjentene.

Fakta:
Camilla Herrem er 36 år og spiller nå for Sola. Hun debuterte på landslaget 5. april 2006 og spilte sitt første mesterskap i EM 2008 i Makedonia. Før helgens kamp mot Frankrike har hun spilt 288 kamper for Norge og scoret 822 mål.