14. plass i European Open for Guttelandslaget

Guttelandslaget (LM06) tok 14. plass i European Open etter tap 25-28 for Estland i Gøteborg fredag.

Norge ledet tidlig 4-1, men selv om Estland var oppe på 4-4 holdt de norske gutta avstand til estlenderne i 1. omgang. I 2. omgang kom Estland igjen likt (17-17) 12 minutter ut i omgangen.

De neste seks minuttene ble spennende, der Norge tok ledelsen og Estland utliknet. Etter en timeout var det Estland som overtok initiativet i kampen og sju minutter før slutt lå Norge for første gang under i oppgjøret.

Norge kom for langt bak, og klarte ikke å hente igjen Estland.

Frem til de siste minuttene av siste kamp gikk det stadig bedre for Guttelandslaget i lagets første turnering. European Open i Gøteborg er en del av Partille Cup, som samarbeider med det svenske håndballforbundet og EHF om denne turneringen.

Det er fremtidens spillere som kjemper om heder og ære i Gøteborg, og 20 lag deltok i denne 8. utgaven av turneringen siden starten i 2005. Turneringen var den første siden 2019, ettersom 2021-utgaven ble avlyst som følge av pandemien.

Etter to poeng på fire kamper i gruppespillet måtte Norge over i plasseringsspill. Der endte Norge som gruppetreer med sju poeng i gruppespillets del av plasseringsspillet, kun ett poeng bak Litauen og Færøyene. Det ga kamp mot Estland om 13. plassen.

De norske gutta virker mer samspilt og fikk skikkelig fart på spillet etter de første kampene sammen i Gøteborg.

Tobias Søberg var tredje mestscorende i turneringen med 35 mål før siste spilledag. Han endte totalt på 40 mål og ble Norges mestscorende i turneringen.