Budapest, Ungarn 20230604.
Vipers målvakt Katrine Lunde og Markéta Jerábková holder pokalen under medaljeseremonien etter finalen i Champions League i håndball mellom Vipers og Ferencvárosi TC i MVM Dome Budapest.
Vipers vant Champions League for tredje året på rad.

Vipers vant mesterligaen for tredje gang på rad

Vipers hadde god kontroll gjennom finalen i Champions League, og vant til slutt 28-24 over FTC-Rail Cargo.

Søndag kveld var det duket for den store finalen i Champions League. Vipers stod i finalen for tredje året på rad, hvor de i år møtte FTC-Rail Cargo. De to lagene har møtte to ganger tidligere denne sesongen, hvor den ene kampen endte uavgjort og den andre kampen endte med ettmålsseier til Vipers.

I finalen fikk Vipers en virkelig godt start og kom opp i en tomålsledelse før FTC fikk inn sin første scoring. Etter ti minutter stod de grønnkledde kun med sin ene scoring, mens Vipers økte ledelsen til 5-1 med scoring i åpent mål fra Markétá Jerábková.

Utover i første omgang beholdt Vipers ledelsen de fikk fra start, men etter halvspilt omgang økte de ledelsen til 9-4. Derfra begynte FTC opphentingen og kom seg nærmere og nærmere Vipers. Mot slutte av første omgang kom de seg tre mål bak. To bom fra Vipers og to treff fra FTC senere var det kun ett mål som skilte lagene da omgangen ble blåst av. Vipers ledet 14-13 til pause.

Vipers Sunniva Amalie Næs Andersen under finalen i Champions League i håndball mellom Vipers og Ferencvárosi TC i MVM Dome Budapest.
Sunniva Næs Andersen hadde en rekke med gode scoringer i finalen, og ble til slutt en av Vipers sine toppscorere med seks mål i finalen.

Ut fra pause startet Vipers godt og begynte å bygge på ledelsen fra pause. Etter fem minutter hadde de rosakledde igjen økt ledelsen til fem mål, hvor spesielt Jamina Roberts og Anna Vyakhireva var viktige bidragsytere. Sunniva Næs Andersen sørget deretter for en ny økning til 20-14, hvor FTC da så seg nødt til å ta en timeout.

Etter timeouten kopierte Andersen kontringen hun nettopp gjorde, som sendte Vipers opp i en seksmålsledelse. Etter ti minutter kom Stine Börjessen inn for Katrine Lunde på straffekastet og reddet skuddet fra Katrina Klujber, før Lunde hoppet tilbake og reddet kontringen i det neste angrepet. Målvaktduoen til det norske laget viste seg virkelig frem i MVM Dome.

Det gode målvaktsspillet og forsvarsspillet, kombinert med gode avslutninger gjorde at Vipers kom opp i ledelsen 24-16 like før halvspilt omgang. FTC reduserte ledelsen med ett mål, før begge lag forsvarte seg godt og unngikk mål i mot i en periode. Måltørken ble brutt av Andersen som lobbet pallen over målvakt Kinga Janurik. Med under åtte minutter igjen av finalen stod det 27-19 i Ungarn.

Vipers målvakt Katrine Lunde feirer seieren i finalen i Champions League i håndball mellom Vipers og Ferencvárosi TC i MVM Dome Budapest.
Målvaktduoen til Vipers gjorde det vanskelig for FTC-Rail å ta overtaket på kampen.

Den siste perioden gjorde Vipers noen bytter og flere av jentene fikk spilletid i finalens siste minutter. FTC kom hakket nærmere med fire mål mot slutten, men det var lite de kunne gjøre for å hente inn ledelsen til Vipers. De rosakledde tok seieren 28-24 og kan løfte trofeet for tredje gang på rad.

Med seier i finalen ble også Katrine Lunde historisk som tidenes mestvinnende kvinne i mesterligaen, da hun nå har vunnet Champions League syv ganger.

– Det er en drøm at vi klarte å få det til. Det er veldig gøy når det er så mange folk, det setter press på kampen også. Fantastisk stemning, sier hun til TV3 og Viaplay etter finalen.

Finalen blir også det siste trener Ole Gjekstad gjør i Vipers, da han i neste sesong blir å finne i danske Odense.

– Jeg gleder meg til noe nytt. Det blir vanskelig å toppe dette, så da må jeg begynne på et nytt prosjekt, sier han til TV3 og Viaplay.

Under medaljesermonien mottok Henny Reistad trofeet for sesongens toppscorer og Anna Vyakhireva ble kåret til sesongens MVP, før Vipers kunne løfte trofeet til "We are the champions" av Queen.

Tidligere søndag spilte Esjberg og Györ bronsefinalen, hvor Györ tok overtaket fra start. Til pause ledet det ungarske laget 16-9 over danske Esbjerg. Ut fra pause kom Esbjerg sterke ut og kom seg etter hvert til utlignelse med skudd fra Henny Ella Reistad. Det ble spennende til siste slutt, men Györ kom seg foran ett mål og holdt den ledelsen helt inn. Esbjerg måtte se seg slått 27-28.

De norske jentene Nora Mørk, Kristine Breistøl, Marit Røsberg Jacobsen, Sanna Solberg-Isaksen, Henny Reistad, Julie Bøe Jacobsen og Vilde Mortensen Ingstad kom veldig nære, men det endte med bronsjemedalje til Kari Brattset Dale, Stine Oftedal og resten av Györ. På tribunen satt gravide Veronica Kristiansen og Silje Solberg Østhassel i grønne jakker og så laget sitt vinne bronse.