Kristiansand's players celebrate after winning the women's EHF Champions League semi-final match between Gyori Audi ETO KC and Vipers Kristiansand in Budapest on June 3, 2023. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
Vipers kan juble for sin tredje finne på rad i Champions League.

Vipers til finale i Champions League

Etter å ha ledet hele kampen ble det spenning mot slutten, men Vipers seiret til slutt 37-35 over Györ.

Denne helgen er det endelig klart for Final4 i kvinnenes Champions League. I semifinalen lørdag var det det Györ som ventet på andre banehalvdel for Vipers. Det ungarske storlaget vant turneringen tre år på rad, før Vipers tok seieren de to siste årene. I fjor var det nettopp disse lagene som møtte hverandre i finalen.

I lørdagens semifinale åpnet Györs Stine Oftedal med kampens først mål, men Jamina Roberts svarte med utligning direkte. Det ble høyt temp i kampens første tre minutter, hvor totalt syv mål blitt plassert i nettene og Vipers lå foran 4-3.

Fra 4-3 ble det noen målløse minutter på begge lag, før Roberts økte ledelsen til en tomålsledelse. Like før ti minutter spilt økte Vipers rommet til tre mål, før Jana Kneldikova økte ledelsen igjen til 9-5 på straffekast. De rosakledde kom seg så foran med fem mål, før Markéta Jerábková sendte et skudd forbi Sandra Toft og økte ledelsen til 18-12 med ti minutter igjen av omgangen.

Budapest, Ungarn 20230603.
Vipers målvakt Katrine Lunde under semifinalen i Champions League i håndball mellom Györ og Vipers i MVM Dome Budapest.
Katrine Lunde stod godt i mål i første omgang og stoppet flere av Györs sjanser på mål.

Da Vipers økte ledelsen til syv mål tok Györs trener, Ambros Martin, en timeout. Ut fra timeouten reduserte Oftedal til 14-20, og på andre banehalvdel plukket de Vipers sitt forsøk på mål. Oftedal reduserte igjen og det skilte fem mål mellom lagene med bare fem minutter igjen av første omgang.

Györ reduserte med ett like før slutt, men Vipers holdt på ballen lenge i sitt siste angrep og Jerábková satte inn et siste mål med bare sekunder igjen. Det sørget for rosa ledelse 23-18 til pause.

Ut fra pause startet Vipers sterkt og fikk to kjappe mål, som igjen sendte dem syv mål foran Györ. Det ungarske laget hentet igjen inn to mål av ledelsen, men Vipers beholdt rommet på fem mål. Like før halvspilt andreomgang økte Györ tempoet og og kom seg nærmere Vipers med redusering til 26-29. Györ fikk så en straffe, men Sofie Börjesson kom inn for Katrine Lunde og plukket straffen fra Anne Mette Hansen.

Det ble høyt tempo fra begge lag utover i den andre omgangen, men Vipers slapp aldri Györ til tomålsreduseringen. Med ti minutter igjen av omgangen lå Vipers foran 33-30, før Katarina Jezic økte til en firemålsledelse igjen.

Györ kom nærmere og nærmere mot slutten, og det skilte lenge tre mål mellom lagene. Oftedal briljerte på banen for Györ og satte sitt ellevte mål med tre minutter igjen av kampen, som reduserte rommet til 34-36. Vipers fikk deretter en utvisning og måtte spille resten av kampen med en spiller mindre.

Vipers Jamina Roberts under semifinalen i Champions League i håndball mellom Györ og Vipers i MVM Dome Budapest.
Jamina Roberts ble Vipers sin toppscorer med åtte mål mot Györ.

I det siste minuttet scoret Györ på åpent mål og kom seg ett mål bak. Vipers holdt godt på ballen i det siste angrepet, men det var Anna Vyakhireva som fikk avslutte det hele da hun spaserte gjennom forsvaret og satte inn 37-35 til Vipers. Györ hadde ikke sjansen til å ta igjen de rosakledde, som da kunne juble for finale.

Vipers skal spille finale og de regjerende mesterne kan få en seiersrekke på tre trofeer på rad.

I den andre semifinalen var det jevnt mellom FTC-Rail Cargo og Esbjerg til siste slutt. Det stod likt mellom de to semifinalistene til det var sekunder igjen, hvor Emily Bölk sendte et skudd fordi Esbjerg sin målvakt og sørget for seieren 30-29. Viper møter da Ungarske FTC på hjemmebane i finalen, som spilles søndag klokken 18:00.