Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Marte FIGENSCAU and Josien VANDERHOEK, Day 4, Beach Handball EURO 2023, Praia da Nazaré, Nazaré, Portugal, 27.05.2023, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff
Marte Figenschau ble toppscorer mot både Danmark og Nederland, her fra en kamp tidligere i år.
Foto: Uros Hocevar / kolektiff

Beachjentene klare for semifinale!

Beachjentene spilte onsdag siste kamp i innledende gruppe, samt kvartfinale i European Games.

Siste motstander i det innledende spillet for Norge var Danmark. En sterk nasjon i beachhåndball-sammenheng.

Første sett startet jevnt, men mot slutten dro Danmark ifra og vant 22-25.
Andre sett ble hakket mer spennende, og i siste sekund scoret Norges "veteran" Katinka Haltvik Norges 23. poeng, og dro i land settseieren med resultatet 23-22.

Kampen måtte dermed avgjøres med shoot-out, og også denne gikk Danmarks vei.
Kampen endte dermed 2-1 i dansk favør, og Norge endte med det sist i sin gruppe.
Norges målvakter Tonje Lerstad og Victoria Solli Berg var fornøyde tross tap for Danmark:
- Kvartfinale blir veldig spennende, det er jo da det gjelder! Det er mange bra lag med, og man må være på hele tida for å kunne vinne! Vi skal slå tilbake i kvartfinalen!

Kampfakta

European Games - Beachjentene
Krakow, Polen
Gruppespill
Norge - Danmark 1-2 (22-25, 23-22, 2-8)
Norges poengscorere: Marte Siren Figenschou 9, Marielle Martinsen 6, Katinka Haltvik 4, Mille Porsmyr 3, Elisabeth Hammerstad 1, Ine Grimsrud 1.
Danmarks toppscorer: Line Kristensen - 14.

Nederland vant den andre gruppa, og ble Norges motstander i kvartfinalen som ble spilt onsdag ettermiddag.
Kvartfinalens første sett ble veldig jevnt, og med 20 sekunder igjen satte Norge den topoengeren som sikret dem sett-seier.
Andre sett startet like jevnt som det første, men etter halvspilt omgang ledet Norge 14-12 etter en strålende redning av Tonje Lerstad.
I siste halvdel av andre sett dro Norge fra poeng for poeng, og vant til slutt 28-22.

Norges beachjenter er dermed klare for semifinale, som spilles torsdag klokka 1300. Motstander blir Spania, og kampen kan du streame her!

Marielle Martinsen og Mille Porsmyr var godt fornøyde, til tross for tap:
- Vi starter med en utrolig energi. Det føltes tett i førsteomgang, men i andreomgang føltes det som vi styrte, selv om det kanskje ikke så sånn ut på tavla hele veien.
- Semifinalen blir spennende. Jeg føler vi har satt standarden for hvor spenningsnivået skal være, etter en litt dårlig start på mesterskapet.

Trener Eskil Berg Andreassen uttalte før mesterskapet at han helst ville unngå Nederland i kvartfinalen, men etter å ha beseiret dem i nettopp kvartfinalen var han veldig fornøyd:
- Nederland har vært gode her, de har vunnet alt så langt. Jeg er superfornøyd med seieren! Jentene er vant til å være i semifinale, og uansett hva som skjer i semifinalen skal vi kjempe om medaljer helt ut!

Nå venter først åpningsseremonien til European Games for begge de norske lagene. De er en del av den største norske delegasjonen Olympiatoppen noen gang har hatt med til mesterskap - og sammen med de andre nasjonene utgjør de totalt 7000 utøvere i årets European Games, som altså går av stabelen i Krakow i Polen.

Kampfakta
European Games - Beachjentene
Krakow, Polen
Kvartfinale
Nederland - Norge 0-2 (21-22, 22-28)
Norges poengscorere: Marte Siren Figenschou 9, Mille Porsmyr 6, Marielle Martinsen 5, Susanne Pettersen 3, Ine Grimsrud 3.
Nederlands toppscorer: Anna Buter - 8.