Constance Hedenstad
Constance Hedenstad spilte en god kamp for Juniorjentene, og scoret fire mål.

Syvmålstap mot Danmark i SOC-turneringen

Juniorjentene spilte en god førsteomgang, men etter pausen ble danskene for sterke og vant 35-28.

Juniorjentene (LK04) har vært på samling siden fredag, og spiller nå Scandinavian Open Championship (SOC) i Nordstrand Arena. I juli skal de ut i Junior-EM, og gjennom SOC-turneringen har de dermed mulighet til å finpusse spillet sitt en siste gang før det braker løs i Romania.

Det var gjestene fra Danmark som fikk kampens første nettkjenning, men Juniorjentene svarte like etter. Tross noen jevne åpningsminutter, tok de norske jentene ledelsen tidlig, og etter ti minutter ledet de 8-4. De spilte godt og beholdt ledelsen også da omgangen var halvspilt. Da stod stillingen 11-6.

Juniorjentene spilte mye godt angrepsspill der de var flinke til å rulle ballen ut til sikre kanter. Danskene hang imidlertid godt med, og reduserte stadig. Da det var fem minutter igjen av omgangen, var Juniorjentene kun ett mål foran (14-13). Det var likevel hjemmelaget som hadde mest vilje de siste minuttene, og lagene gikk til pause på 18-14 i norsk favør.

De første minuttene etter pausen var preget av en del norske tekniske feil. Danskene fikk dermed flere muligheter til å kontre, og etter fem minutter hadde de utliknet til 19-19. Bortelaget tok så føringen i omgangen, og presset de norske jentene til flere feil. Halvveis i omgangen hadde Juniorjentene kun fått to nettkjenninger, og stillingen stod 20-28 til gjestene. Det ble vanskelig for Juniorjentene å hente inn den danske ledelsen, og det hele endte til slutt 28-35.

Juniorjentene møter Sverige på tirsdag (27.06) klokken 12.15.

Scandinavian Open Championship
Norge – Danmark 28-35 (18-14)
Nordstrand Arena, Norge
Toppscorer Norge: Selin Kamburce, Constance Hedenstad og Nora Evelina Cecilia Rosenberg, alle med fire mål
Toppscorer Danmark: Julie Mathiesen Scaglione med 12 mål
Utvisninger: Norge 1x2min, Danmark 1x2min