Foran f.v. Johanna Myhrstuen, Patrick Smits-Thommesen, Gard Elvedal Hole, Ola Sønju Eggum, Morgan Scott William Hovland-Gay, Jørgen Lothe Dahl, Martin Larsen, Rodh Faiz Maola al Malchi, Eirik Usler, Ole Thomas Nøstvold. Foran f.v. Pijus Petrauskas, Mikkel Kulvik Bremseth, Oskar Pilskog Nyhus, Noah Strutz Skei, Nicklas Emilian Walle, Amandus Austad Adams, Håvard Tårnes, Jakob Hanken Skulbru.
Beachjuniorgutta åpnet med seier over vertsnasjonen.

Seier og tap for de norske lagene i EM Beach junior

Det ble seier og tap for de norske lagene på åpningsdagen av EM Beach junior torsdag.

Gutta vant 2-0 over Tyrkia, mens jentene tapte 1-2 for Sverige.

Jentene var første norske lag ut i den 13. utgaven av turneringen. Mesterskapet spilles i tyrkiske Izmir.

Beachjuniorjentene tapte en jevn første omgang mot Sverige, men så endret kampbildet seg totalt. I den andre omgangen fløt spillet for de norske jentene og scoringene kom som perler på en snor.

Det sto 16-0 før Sverige reduserte. Dermed ble det shootout, der de norske jentene fikk en uheldig start med bom og teknisk feil, før de klarte å hente inn svenskene.

Det sto likt etter at fem spillere hadde skutt, og det var klart for en og en. Norge åpnet med bom og Sverige kunne sikre seieren.

Maiken Beldo ble norsk toppscorer med 18 poeng.

Mer om LKB06 (Beachjuniorjentene)

Beachjuniorgutta åpnet mesterskapet mot vertsnasjonen.

Gutta tok ledelsen og holdt på den gjennom den første omgangen. Først mot slutten nærmet tyrkerne seg, men Håvard Tårnes sørget for den avgjørende scoringen.

I den andre omgangen var det Tyrkia som lå foran. Norge tok sakte, men sikkert innpå, og da det sto likt helt på slutten scoret Amandus Adams et viktig poeng for Norge.

Tyrkia hadde fem sekunder på å score, men lyktes ikke. Dermed kunne de norske gutta slippe jubelen løs.

Norsk toppscorer ble Ola Eggum med 15 poeng.

Torsdagens kamp for Beachjuniorgutta
Norge–Tyrkia 2-0 (23-19, 21-20)

30.06 kl. 08.30 Kroatia–Norge
30.06 kl. 14.00 Ukraina–Norge

Alle resultater menn
Mer om LMB06 (Beachjuniorgutta)

De to beste lagene fra hver gruppe og de to beste treerne går videre til kvartfinale. Fredag skal lagene spille to kamper hver.

Jentene møter Ungarn i første kamp, som har tatt gullet i 9 av de 12 første utgavene av turneringen.

Guttene møter fjorårets juniorverdensmester Kroatia i sin første kamp.