Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20230604 Konfetti over Vipers.jpg
Vipers vant Champions League for tredje år på rad i 2023.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Kolstad fikk Champions League-bekreftelse

I dag kom viktige avklaringer for neste sesongs norske deltakere i de ulike europacupene.

På bakgrunn av plasseringene i REMA 1000-ligaen og NM sesongen 2022/23, er rekkefølgen satt for norske lag i kommende sesongs europacuper. Den endelige tildelingen ble bekreftet av Det europeiske håndballforbundet tirsdag.

Kvinner

Vipers er selvskreven som norsk deltaker og tittelforsvarer i Champions League.

Storhamar, Sola og Molde er kvalifiserte til European League. De to førstnevnte søkte om oppgradering til Champions League, men fikk avslag av EHF. Norge er tilbudt en ekstra plass i European League som Larvik har bekreftet at de søker om. Denne prosessen er fortsatt ikke avklart.

Menn

Kolstad var i utgangspunktet kvalifisert for European League, men søkte om oppgradering til Champions League. Tirsdag kunngjorde EHF at trondheimsklubben er tildelt wild card, noe som betyr plass i det gjeveste selskap. 

Elverum blir med det Norges representant i European League sesongen 2023/24.

I European Cup, der Nærbø var finalist i år, var Runar og Drammen kvalifisert. Siden Drammen har meldt at de frasier seg plassen, får Nærbø en ny mulighet som de har takket ja til.