Kristoffer HENRIKSEN, Day 4, Beach Handball EURO 2023, Praia da Nazaré, Nazaré, Portugal, 27.05.2023, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff
Kristoffer Henriksen ble Norges toppscorer mot Polen. Her fra en kamp tidligere i år.

Nervepirrende dag i European Games!

Det ble en svært nervepirrende siste gruppespillskamp for beachgutta i European Games onsdag.

Polen var motstander i beachguttas siste innledende kamp, og for en kamp det skulle bli!

Norge kom best i gang i første sett, og ledet 5-0 før Polen fikk satt sine første poeng. Norge holdt på ledelsen et stykke videre, men etter fem spilte minutter ledet Polen 12-9.
Avslutningen på omgangen ble jevn og spennende, men heldigvis trakk Norge det lengste strået og vant 21-20.

I andre sett var det Polen som kom best i gang, og etter 2 minutter ledet de 8-4. Minuttet senere utliknet Norge ved Kristoffer Henriksen, og avslutningen på kampen ble høydramatisk.

Med 9 sekunder igjen, på stillingen 22-22, tok Polen en ureglementert time-out. Dette medførte i utgangspunktet utvisning til Polens trener, og norsk ballbesittelse. Polen scoret i avslutningssekundene, og kampen gikk til shoot out.
Også denne vant Polen, men i etterkant av kampen la Norge inn protest.
Etter noe behandlingstid ble denne tatt til følge av EHF, med det utfall at kampens siste tre sekunder skulle spilles på nytt, ved å starte med straffekast til Norge. Dette bommet Norge på, tiden løp ut, og settet måtte avgjøres med sudden death.
Etter litt "klabb og babb" klarte Chris Inglingstad endelig å sette ballen bak Polens målvakt, og Norge vant kampen 2-0.

Onsdag kveld klokka 1745 spiller gutta kvartfinale, med Portugal som motstander. Den kampen kan du streame direkte hos arrangørene!