Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20230626 Katrine Lunde MVP Ehf.jpg

Lunde kåret til beste målvakt og MVP

Katrine Lunde og tre andre nordmenn ble hedret for sin innsats i europeisk håndball sesongen 2022/23.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

EHF Excellence Awards ble avholdt i regi av Det europeiske håndballforbundet i Wien mandag kveld. En rekke priser ble delt ut til håndballspillere som har stått frem i europeisk håndball denne sesongen, og blant annet skulle beste spiller i alle posisjoner kåres.

På kvinnesiden var hele ni norske spillere nominerte, og fire av dem kunne glede seg over å få tittelen som beste spiller i sin posisjon:

  • Beste midtre bakspiller: Henny Ella Reistad
  • Beste høyre bakspiller: Nora Mørk
  • Beste målvakt og MVP: Katrine Lunde
  • Beste linjespiller: Vilde Ingstad

I tillegg til å bli kåret til beste målvakt, ble Katrine Lunde også tildelt tittelen som årets spiller/MVP (Most valuable player). Hun var ikke til stede under prisutdelingen, men takket for anerkjennelsen i en videohilsen:

- Jeg er veldig stolt av å vinne denne prisen. Tusen takk til alle som har stemt på meg, og til Mats Olsson som bidrar til at jeg fremdeles synes det er moro å spille håndball. Takk også til Vipers-spillerne, de er fantastiske og gjør det moro å dra på trening hver dag. Takk til familien min som legger til rette for at jeg kan være både mamma og håndballspiller, sa målvakten.

Gratulerer så mye til vinnerne!

Tidligere på kvelden ble fem norske håndballegender hedret med en plass i EHFs nyetablerte Hall of Fame. Les mer om det her.

Les mer om prisutdelingen på EHF sine sider