Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20230711 Årets barnehåndballtrener 2023.jpg

Lena ble Årets Barnehåndballtrener

I meget sterk konkurranse var det Lena Myrbråten Nilsen fra Raumnes & Årnes som stakk av med tittelen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Årets Barnehåndballtrener er en kåring som gjennomføres av Norges Håndballforbund (NHF) og Norsk Tipping gjennom konseptet Grasrottrener. Alle barnehåndballtrenere over 18 år kan nomineres.
 
De regionale vinnerne får hver sin helg med inspirasjon av øverste klasse på Topphåndballseminaret, samt 10.000 kr til klubbkassa hjemme. Lørdag var de samlet i Scandic Park Sandefjord der spenningen lå i hvem av dem som kunne trone seg med tittelen «Årets Barnehåndballtrener». Det ble altså Lena Myrbråten Nilsen fra Raumnes & Årnes som dermed fikk ytterligere 20.000 kr til klubben sin. 

Preben Stai i Norsk Tipping var tilstede og fulgte utdelingen på Scandic Park Sandefjord, 

- For Norsk Tipping er det viktigste med kåringen av årets Barnehåndballtrener å løfte frem alle de nominerte rundt omkring i landet. Alle de trenerne som bidrar til at barn hver dag kjenner på mestring, utfordringer og tilhørighet gjennom håndballen. Tusen takk! 

- De seks regionale vinnerne representerer alle fantastiske håndballtrenere i hele landet, og Lena Myrbråten Nilsen blir selve symbolet på dette som en verdig vinner av Årets Barnehåndballtrener. Vi håper kåringen gir alle nominerte motivasjon og inspirasjon til å fortsette  med å gi gode håndballopplevelser i sine lokalmiljø!" forteller en engasjert Stai.

Vinneren selv var selvfølgelig ikke mindre fornøyd.

- Jeg er veldig rørt og veldig stolt! Helt oppriktig trodde jeg ikke at jeg skulle vinne fordi jeg står her med fem andre knallgode kanditater trenere som brenner for barnehåndball. Men ja, jeg er veldig rørt og fornøyd, det er en stor ære, sier den nybakte vinneren.

En ære var det også å få, som en av seks regionale vinnere, være med på Årets Topphåndballseminar.

- Jeg syns det har vært veldg lærerikt og gøy. Selv om jeg trener barn, er det mye man kan ta med seg, bryte ned og bruke i min rolle som barnehåndballtrener. Og så er det jo gøy å se hvordan det fungere i eliten i håndballnorge.

Men Lena vil gjerne dele prisen med sine gode medarbeidere i Raumnes.

- Ja, jeg må få lov til å nevne Torolf, min gode medtrener som er med på mine sprøe påfunn. Også mine lagledere Carl Andreas og Birgitt. Jeg er også så heldig å ha en 15 år gammel jente som bare kom skliende inn på laget og ville bidra. Så uten de ville jeg nok ikke stått her i dag.

Om selve kåringen sier NHF følgende: 
 
"Det å kåre en vinner blant de seks regionale vinnerne, har nesten vært en umulig oppgave for den nasjonale juryen. Nominasjonstekstene til hver av de regionale vinnerne forteller om svært engasjerte trenere som med sin innsats gjør en stor forskjell for sin klubb og det nærmiljøet de er en del av. De er opptatt av at alle barna skal bli sett, oppleve mestring og ikke minst føle tilhørighet og trygghet igjennom det å være en del av et fellesskap. 

Igjennom sin rolle som trener og hvordan de er som mennesker har de bidratt til flere spillere til klubben og for at flere har fortsatt med håndball lengre. Så tusen takk til dere!

Det er ingen tvil om at alle disse er verdige kandidater til å bli kåret til Årets Barnehåndballtrener, men juryen har talt og har landet på at den som blir Årets Barnehåndballtrener nasjonalt er: Lena Myrbråten Nilsen fra Raumnes & Årnes i Region Øst"
 
I tillegg til Lena fra Region Øst, var følgende trenere vinner i hver sin region: 

Astrid Haugland fra Ålgård HK i Region Sørvest
Julie Fromeide fra Askøy Håndball i Region Vest
Lene Stenseth fra SIF/Hessa i Region Nord
Iselin Løkken fra HK Vestre Toten i Region Innlandet 
Hæge Mærlandsmo fra Notodden Håndballag i Region Sør

Vi gratulerer Lena og de andre vinnerne!
 
Les mer om de nominerte her