Janus Smarason

Kolstad er sluttspillmestere!

Kolstad vant den fjerde sluttspillfinalen, og er dermed sluttspillmestere i REMA 1000-ligaen.

Finalene i REMA 1000-ligaen spilles som best av fem kamper. Topplagene Elverum og Kolstad hadde allerede møtt hverandre til finalekamp tre ganger før onsdagens møte. Den første kampen endte med firemålsseier til Kolstad. Men så endte den neste med seksmålsseier til Elverum. Den tredje kampen endte med ettmålsseier til Kolstad, etter at sistnevnte scoret fem sekunder før slutt.

Kolstad spilte for seier i Terningen Arena i kveld, onsdag. Elverum jaktet en femte kamp.

De første minuttene var det de rødkledte fra Trondheim som virket mest tent. 6-2 borteledelse ble til 9-5. Men så var det som om hjemmelaget, godt løftet av en fullsatt hjemmearena, meldte seg på kampen igjen. Med ett var Elverum bare ett bak.

Da Eleverum-målvakt Simon Mizera, i liket med Kolstads Torbjørn Bergerud, begynte å plukke baller, fikk Elverum mulighet for å utlikne for første gang i kampen. Sekunder før pause satte Elverum enda et mål, og på slutten av den første omgangen var det Elverum som var ett foran – for første gang i kampen.

Det ble ikke akkurat mindre spennende i den andre omgangen. Begge lag scoret. Begge lag feilet. Begge lag hadde 17 mål. 18. 19.

Da det var ti minutter igjen av kampen, scoret Gabriel Ostad Setterblom sitt tiende mål, og sendte Kolstad opp i en to måls-ledelse. Men kort etter kom Elverum seg ett bak. Etter at Elverums Antonio Cuenca fikk et rødt kort tre minutter før spilleslutt, virket det mørkt for Elverum som måtte spille viktige minutter med én spiller mindre. Men hjemmelaget var ikke villige til å gi bort seieren. Da det bare var ett minutt igjen av kampen scoret Elverum - på flyver - og stillingen var 27-28. Etter en (nok en) Elverum-redning hadde hjemmelaget sjansen til å utlikne.

Men så endte det fatalt for de svarte og hvite: Elverum mistet ballen i angrep. Kolstad fikk en kontring som endte med mål og direkte rødt til enda en Elverum-spiller. Kolstad vant 29-27 og er vant dermed finalespillet 3-1.

Det var en strålende glad Setterblom som ble kåret til Kolstads beste spiller.

- Vi var klare for den tøffeste bortekampen, det merket vi tydelig. Supportere lagde et skikkelig leven, og elverumsspillerne var heltente. Vi lå under med to til pause, men i andre omgang viste vi hva som bor i oss. Vi snudde kampen og vant med to, forteller han smilende, og legger til:

- Det føles godt, vi kunne gjerne gjøre det igjen.

Tronskiftet er et faktum, som Harald Bredeli sa til TV 2 etter kampslutt. Kolstad har tatt serie-, cup- og sluttspillgull.

Elverum – Kolstad 27-29 (16-15)