European Games over også for beachjentene

I bronsefinalen i European Games møttes to revansjelystne lag, Tyskland og Norge.

Tyskland kom best i gang i bronsefinalen, og satte kampens to første poeng. Norge utliknet kort tid etter, men bare to minutter senere hadde Tyskland sikret seg en fire poengs ledelse. De holdt seg foran resten av første sett, og på det meste ledet de med ti poeng.

Andre sett startet med scoring på tysk straffe, før Marielle Martinsen utliknet. Tyskland gikk igjen opp i ledelsen, og holdt på denne de neste minuttene. Med tre minutter igjen å spille, gikk Norge for første gang opp i ledelsen, ved Katinka Haltvik.
Halvannet minutt senere var TYskland på nytt fire poeng foran, og bronsemedaljen så ut til å henge i en tynn, norsk tråd.

De norske jentene ga seg derimot ikke, men kunne lite gjøre med sterk, tysk motstand. Til tross for en iherdig innsats kom aldri Norge seg nærmere enn 26-27, og Tyskland vant med det bronsefinalen 2-0.

Elisabeth Hammerstad ble kåret til mesterskapets beste forsvarsspiller, og oppsummerte bronsefinalen og mesterskapet slik:
- Tyskland er et veldig bra lag, de har vunnet alt hittil, selv om de har et litt annet lag nå. Vi kom litt bakpå i første sett, og fikk det ikke helt til å sitte. I andre sett spilte vi mye bedre, men det er veldig surt å ryke på den måten vi gjør. Det er små marginer.
Det er kult med så mange idretter og mennesker samlet på ett sted! Vi visste ikke helt hva vi kunne forvente av beachhåndballturneringa, annet enn at vi måtte fighte for hver eneste kamp. Alt i alt syns jeg vi har gjort det veldig bra, og det har vært et veldig fint mesterskap å delta i!

Kampfakta
European Games - Beachjentene
Krakow, Polen
Bronsefinale
Tyskland - Norge 2-0 (26-18, 27-26)
Norges poengscorere: Marielle Martinsen 9, Marte Siren Figenschou 6, Ine Grimsrud 4, Katinka Haltvik 1, Susanne Pettersen 1, Mille Porsmyr 1.
Tysklands toppscorer: Belen E. Gettwart - 9.

Norges delegasjon til beachhåndballturneringene samlet under mesterskapets åpningsseremoni onsdag kveld.