Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole
Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Saksbilde European Games_KOLEKTIF.png
Elisabeth Hammerstad og Kristoffer Henriksen ser frem til European Games. Foto: Kolektiff

Beachlandslagene snart klare for European Games

Begge våre beachlandslag skal spille European Games for første gang. Lekene foregår i Krakow fra 20.-22. juni.

I den tredje utgaven av European Games (EG) er beachhåndball med som gren for første gang. Norge er kvalifisert med begge våre landslag. Både kvinnene og mennene møter samme motstandernasjoner i gruppespillet som starter tirsdag 20. juni.

Begge lagene våre deltok i EM i beach for en liten måned siden hvor henholdsvis kvinnene tok en 5. plass og mennene en 6. plass, som var avgjørende for å kvalifisere seg til EG.

Ønsker seg til semifinale

Landslagstreneren for Beachjentene, Eskil Berg Andreassen, syns de fikk mye ut av laget under EM for tre uker siden.

- Nøkkelen til å nå en semifinale er å bli nr. 1 eller nr. 2 i gruppespillet, samt å unngå Nederland og Tyskland i kvartfinalen. Vi ønsker å nå semifinalen, men det kan nok bli vanskelig. Jeg holder Danmark, Nederland, Tyskland og Spania som favoritter til å nå semifinalene, forteller han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

20210529 Eskil Berg Andreassen LKB Foto Svein André Svendsen.jpg

Eskil Berg Andreassen

Foto: Svein André Svendsen

- Vi har gjort to endringer i troppen fra EM. Katinka Haltvik kommer inn for flere varianter offensivt, også har vi tatt med Tonje Lerstad som målvakt, som var uaktuell i EM på grunn av seriespill i i Frankrike, avslutter Andreassen.

Litt skarpere i de avgjørende øyeblikkene

- Vi er gode nok til å slå alle lagene, det viste vi i EM for bare noen uker siden. Vi må bare være litt skarpere i det avgjørende øyeblikkene, sier Anders Pettersen, landslagstrener for Beachgutta.

- Vi har målsetninger om å nå en semifinale, så får vi se hvor langt det tar oss, fortsetter han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Anders Holand Pettersen.JPG
Anders Holand Pettersen.

- Inngangen blir litt dårligere enn på vanlig mesterskap, hvor vi vanligvis samles en liten uke før første kamp. Nå samles vi først dagen før, på grunn av NM Beach i Sandefjord. Samtidig har vi mye samlinger og aktivitet i banken de siste månedene, så jeg er ganske trygg på at spillerne er klare og motivert for vårt første europeiske olympiske leker. Det blir også en opplevelse å være en del av noe så stort og det å bo i en deltagerlandsby med alt det følger med seg. Så jeg tror det vil bli en erfaring som vil være veldig positiv å ha med seg inn i de kommende sesongene også, avslutter Pettersen.

Beach-NM i Sandefjord

Innen lagene våre reiser til Polen, skal NM i beach spilles førstkommende helg. Dette er en arena hvor både senior og junior deltar. Kvartfinaler, semifinaler og finaler spilles søndag, før våre landslagsspillere vender nesa sørover til Polen. Les mer om NM beach her.

Blir stort og spennende

- Jeg syns troppen vår ser veldig sterk ut. De spillerne som kommer inn (som ikke var med til EM. red. anm.) er spillere som har vært med tidligere og som vi vet har mye positivt å bidra med, forteller rutinerte Elisabeth Hammerstad.

- Jeg gleder meg til å oppleve European Games! Det er første gangen beachhåndball får lov å være med, og det blir stort og spennende å kunne representere Norge i et slikt arrangement. I tillegg blir det gøy å reise med gjengen og få lov å delta i et nytt mesterskap i sanda. Jeg gleder meg i alle fall masse til å reise og komme i gang, men først blir det NM i Sandefjord, avslutter Hammerstad.

Andre rammer og topp motstand

Kristoffer Stenberg Henriksen som til daglig spiller i Runar Sandefjord, forteller at han gleder seg til et nytt type mesterskap og litt andre rammer.

- Det blir veldig inspirerende for karene og meg å kunne prøve oss i "Lekene". Motstanden vi møter er av aller ypperste kvalitet. Målet vårt er selvfølgelig medalje, noe som er realistisk så lenge vi klarer å holde toppnivået gjennom hele mesterskapet. Troppen ser god ut med et par spennende skifter fra sist, sier Henriksen.

Se troppene til begge lag her.

Viktig steg i retning OL-gren

Deltakelse i EG har mye å si for at beachhåndballen skal komme seg opp og frem internasjonalt. Dersom sporten blir anerkjent som en OL-gren vil det ha veldig mye å si for sporten, understreker begge landslagstrenerne.

Kampprogram for European Games

20. juni kl. 11.00: Spania - Norge (menn)
20. juni kl. 18.00: Norge - Danmark (menn)

20. juni kl. 12.00: Polen - Norge (kvinner)
20. juni kl. 19.00: Norge - Spania (kvinner)

21. juni kl. 10.00: Norge - Danmark (kvinner)
21. juni kl. 11.00: Polen - Norge (menn)

21. og 22. juni: Finaler og plasseringskamper

European Games streames her! 

Beachhåndball er bare én av mange grener som spilles i European Games

Med 29 idretter på programmet og 253 medaljeøvelser samles 7000 utøvere i årets utgave av lekene som varer fra 21. juni til 2. juli. Norge har med 143 utøvere. I 19 av konkurransene fungerer dette som kvalifisering til OL i Paris i 2024, mens 12 idretter har dette som sitt EM. Se mer info på European Games egne hjemmesider.

Følg beachlandslagene på sosiale medier under European Games!

Facebook: Norgesbeachhandballandslag

Instagram: @norwaybeachhandballwomen

Instagram: @norwaybeachhandballmen

Kontaktpersoner for media:

Eskil Berg Andreassen, hovedtrener kvinner
Tlf.: 930 16 103

Anders Pettersen, hovedtrener menn
Tlf.: 928 84 842

Benedicte Watne Olsen, ansvarlig sosiale medier NHF
Tlf: 99430840
E-post: bwo@handball.no