Stavanger, Norway 20230603.
Nærbøs Theodor Svensgård i Europacup finalen i håndball for herrer mellom Nærbø og Vojvodina i DNB Arena i Stavanger.
Theodor Svensgård ble Nærbøs toppscorer med åtte mål.

Andreplass for Nærbø i EHF European Cup

Etter tap 23-25, måtte Nærbø måtte ta til takke med andreplass i årets utgave av Europacupen.

Lørdag var det klart for den siste finalekampen i EHF European Cup. Nærbø var regjerende mestre i den gjeve turneringen, men hadde et tøft utgangpunkt før oppgjøret mot Vojvodina. Etter et sjumålstap på bortebane, var laget fra Jæren avhengig av en storseier for å forsvare tittelen som Europacupmestre.

Det var en jevn start på den første omgangen, med gode målvaktsprestasjoner i begge ender. I løpet av de første sju minuttene, hadde begge lag satt to baller mellom stengene. Selv med et vanskelig utgangspunkt, var det tydelig at Nærbø ikke hadde gitt opp kampen om tittelen. Hjemmelaget jobbet intensivt i forsvar og hadde høy fart fremover i banen. Like etter førsteomgangen var halvspilt, hadde blåtrøyene skaffet seg en tomålsledelse. Det stod 7-5 i DNB Arena.

Flere tekniske feil hindret Nærbø i å øke ledelsen sin, selv med godt forsvarsspill. Da fem minutter gjenstod, klarte omsider hjemmelaget å ta en tremålsledelse for første gang i kampen, og stillingstavlen viste 10-7. Bortelaget satte tre scoringer på rad, og hadde utlignet stillingen et par minutter senere. Det ble ingen flere mål i den første omgangen, og lagene gikk i garderoben på stillingen 10-10.

I motsetning til den første omgangen, var åpningsminuttene etter sidebyttet svært målrike. I løpet av de første sju minuttene hadde Nærbø scoret fem mål. Bortelaget stod med en scoring mindre, og stillingstaven viste 15-14.

Nærbø slet med å rette opp i de tekniske feilene sine. Etter fem målløse minutter fra hjemmelaget, tok bortelaget over ledelsen tolv minutter ut i andreomgang. Da en halv omgang gjenstod var det fortsatt Vojvodina som var i føringen, på stillingen 16-17. Drømmen om Europacuptittelen var i ferd med å forsvinne for Nærbø, som var avhengig av en åttemålsseier for å forsvare Europacuptittelen.

Selv om tittelen virket lagt unna for laget fra vest, var det langt ifra avgjort hvem som skulle ta seieren i lørdagens kamp. Etter å stadig ha ligget ett og to mål bak i den andre omgangen, utlignet Nærbø stillingen med drøyt tre minutter igjen på klokken. Begge lag stod med 22 mål.

Bortelaget var skarpest i avslutningsminuttene. Nærbø gjorde ett mål til før dommerne blåste for siste gang, men det hele endte 23-25 i Stavanger. Vojvodina kunne juble for Europacuptittelen etter seier i begge finalekampene. Sammenlagt vant det serbiske laget 55- 46.