Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sandefjord 20220304. 
Kari Brattset Dale under håndballjentenes pressetreff på Scandic Park Sandefjord fredag.
Foto: Trond R. Teigen / NTB
Foto: Trond R. Teigen

- En fin og spennende gruppe

Linjespiller Kari Brattset Dale og landslagssjef Thorir Hergeirsson ser frem til gruppespillet i Stavanger.

- Det ble en veldig fin og spennende gruppe, sier Kari Brattset Dale i etterkant av trekningen i Göteborg.

Hun var selv til stede i arenaen og så at Sør-Korea, Grønland og Østerrike endte som Norges motstandere i gruppe C, som skal avvikles i Stavanger.

- Gøy med Sør-Korea. Jeg har en lagvenninne (Eun Hee Ryu) der i Györ som vi vet blir tøff å møte - vi vet hva hun er god for. De har mange spennende spillere. Grønland kjenner vi ikke så godt til ennå. Så har du Østerrike som har en del gode spillere og er et godt europeisk lag, sier hun.

- Det er en god stund siden jeg sluttet med å ha ønsker før en trekning. Du tar det du får, forteller landslagssjef Thorir Hergeirsson.

- Nå trakk vi Østerrike, som fikk wildcard av IHF, og som har gjort gode prestasjoner i enkeltkamper mot gode europeiske lag. De er et bra håndballag, selv om de selvsagt skal være overkommelige for de som har ambisjoner om å gå hele veien i mesterskapet, sier Hergeirsson, og fortsetter:

- Grønland er et ubeskrevet blad som kvalifiserte seg fra det svakeste håndballkontinentet. Det er gledelig at de er på plass - de skal bli et positivt bekjentskap, og et eksklusivt innslag i Stavanger. Men på papiret er de nok det laget som skal ha færrest sjanser til å gå videre fra vår gruppe, sier Hergeirsson.

- Så er det artig med Sør-Korea. De møtte vi senest i Tokyo. De var skuffet over innsatsen i OL. Siden har de fått inn en ny svensk trener i Henrik Signell, og de har bra enkeltspillere som spiller hurtig håndball. I form er koreanerne farlige motstandere, sier Hergeirsson videre.

I hovedrunden skal Norge krysse mot gruppe D. Det betyr at det blir kamper mot tre av de fire lagene i den gruppa – som består av Frankrike, Slovenia, Angola og Island.

- Frankrike var forhåndsplassert, så det visste vi. Det blir godt å få en ordentlig tøff match. De er en soleklar gullkandidat. Slovenia er sterke, og leverte et godt EM på hjemmebane. De begynner å likne på de lagene Dragan Adzic trener. Det betyr solid forsvarsspill, og at de er et disiplinert og godt turneringslag. En tøff motstander. Angola er kanskje det tredje beste laget der. De har gitt oss hodebry enkelte ganger, vært tøffe ganske mange minutter av oppgjøret, og har noen gode enkeltspillere, fastslår Hergeirsson, som regner med å se mange islendinger når mesterskapet starter 29. november:

- Det er gøy at Island kommer til Stavanger. De fikk også wildcard, og det er stor fremgang i kvinnehåndballen der, så de kan slåss om å ta seg til hovedrunde. De kommer til å trekke folk til Stavanger. Mange islendinger bor i Rogaland, så det er positivt for VM-festen, sier Hergeirsson.