Eli Marie Raasok
Eli Marie Raasok storspilte i den tredje semifinalen mot Sola.

Vipers møter Storhamar i sluttspillfinalen

Storhamar sikret finaleplass i sluttspillet etter tre jevne semifinaler mot Sola.

Etter to uhyre jevne semifinaler mellom Sola og Storhamar, som endte henholdsvis 29-27 og 27-28, måtte det en tredje semifinale til for å skille de to lagene. Det hele skulle avgjøres i BoligPartner Arena fredag kveld, hvor vinneren skal møte Vipers til sluttspillfinale.

Åpningsminuttene var preget av jevnt spill og lite mål, noe som hadde gått igjen i alle tre semifinalene. De to målvaktene Eli Marie Raasok og Rinka Duijndam var toneangivende de første minuttene for sine respektive lag. Etter ti minutter stod det 4-3 til hjemmelaget.

Storhamar hadde et lite overtak de neste minuttene. Line Ellertsen stod fram mot gamleklubben, og holdt hjemmelaget oppe i ledelsen. Sola rullerte litt på laget etter halvspilt omgang, men det så ikke ut til å hjelpe mot et heltent hjemmelag.

Storhamar var lenge oppe i en femmålsledelse, hvor nevnte Raasok var en sterk bidragsyter. Etter en tøff og fartsfylt omgang var det dermed hjemmelaget som kunne gå til pause med en solid ledelse 13-8.

Tina Abdulla tar straffe for Storhamar
Tina Abdula scoret seks mål i den tredje semifinalen.

Tina Abdula og Storhamar fortsatte å øke til Sola like etter pause Det var ikke mye som stemte for bortelaget, men de sortkledde hadde ikke gitt opp finalehåpet. Etter 40 minutter hadde sola hentet inn noe av ledelsen hjemmelaget fikk rett etter pause, og redusert til 13-17.

Sola hadde virkelig giret opp etter en dårlig start på omgangen, og hadde redusert til 17-19 når kvarteret gjenstod. Begge lags målvakter fortsatte å herje i hvert sitt mål, med redningsprosenter på hele 36 og 38. Det var dermed duket for en spennende avslutning i BoligPartner Arena.

Kristina Novak tok ansvar i angrepet, og sendte Sola kun ett mål bak ti minutter før slutt. Når det gjenstod fem minutter av kampen fikk Live Rushfeldt Deila æren av å utligne til 22-22, før Novak sendte laget opp i ledelsen for første gang i kampen!

Minuttet før slutt sendte Olivia Löfqvist hjemmelaget opp i en ettmålsledelse, og Sola tok time-out. Sola prøvde for harde livet å utligne, men måtte se finalen glippe rett før slutt. Kampen endte 25-24.

Arendal 20230224.
Storhammars spiller Olivia Linnéa Josephine Löfqvist i aksjon under første semifinale for kvinner mellom Storhamar og Sola under NM I Håndball fredag.
Olivia Löfqvist scoret det avgjørende målet når Storhamar sikret seg finaleplass i sluttspillet.

Det er dermed Storhamar som møter seriemester Vipers til den første sluttspillfinalen tirsdag 23. mai, hvor sistnevnte jakter trippelen nok et år. Kampen kan du se på TV2 play klokken 18:00.

Storhamar – Sola 25-24 (13-8)