Mina Hesselberg leverte en flott kamp for Vipers og ble lagets toppscorer med 7 mål.

Vipers klare for finale i sluttspillet

Med to seirer over Larvik i semifinalen, sikret Vipers avansement til nok en sluttspillfinale.

Semifinalene spilles best av tre kamper. Det første oppgjøret mellom lagene endte med seier 43-18 til Vipers etter en oppvisning på hjemmebane i Aquarama. Dermed var det vinn eller forsvinn for Larvik i den andre semifinalen torsdag kveld.

Vipers kom best i gang på bortebane og gikk raskt opp i ledelsen. Etter drøye elleve minutter, ledet kristiansandlaget 10-3. Da tok Larvik-trener Eirik Haugdal en timeout som raskt ga resultater, for minutter senere var ledelsen redusert til 11-8. Vipers-jentene slet i perioder med å holde intensiteten oppe, men klarte likevel å øke ledelsen mot slutten av omgangen. Mina Hesselberg stod frem for bortelaget og leverte en solid kamp fra sin kantposisjon. Da pausesignalet ringte, stod det 19-12 i Jotron Arena.

Vipers hadde god kontroll på kampen også i andre omgang. Larvik kjempet fra start til slutt, men den regjerende sluttspillmesteren holdt unna og vant til slutt 37-22.

Dermed er Vipers klare for sin fjerde strake sluttspillfinale. De rosakledde tok over stafettpinnen som sluttspillmester i 2017/18, etter at Larvik hadde vunnet sluttspillet 13 år på rad. Hvem som blir Vipers' motstander i finalen, avgjøres 19. mai når Storhamar og Sola møtes i en tredje og avgjørende kamp.