Anna Vjakhireva og Sunniva  Næs Andersen for Vipers
Anna Vyakhireva og Sunniva Næs Andersen storspilte for Vipers da de rosakledde sikret ny semifinale i Champions League.

Vipers klar for semifinale i Champions League!

Lagene spilte jevnt i 40 minutter før Vipers tok initiativet og sikret storseier 40-31 i kampen om semifinale.

Regjerende Champions League-mester Vipers Kristiansand spiller kvartfinale i turneringen, og jakter sin tredje tittel på rad. I første kvartfinale mot Rapid Bucuresti gikk Vipers seirende ut med seks mål på bortebane. Laget fra Kristiansand sikret seg dermed et godt utgangspunkt før det hele skulle avgjøres i Aquarama lørdag kveld.

Vipers stjernespiller Anna Vyakhireva fikk æren å sette første ball i mål, men bortelaget tok fort ledelsen. Nederlandske Estavana Polman storspilte for Rapid i åpningsminuttene, mens hennes lagkamerater satte standarden i forsvar. 4-2 ledelse for de hvitkledde var dermed et faktum.

Etter en tøff start for Vipers begynte Rapid å slite mot nevnte vyakhireva og linjespiller Katarina Jezic. Bortelaget klarte ikke å etablere seg bakover, og gav de nevnte spillerne muligheten til å herje for Vipers. Etter å ha giret opp tempoet hadde hjemmelaget overtatt ledelsen 10-9.

Vyakhireva hadde virkelig dagen, og Rapid-trener Kim Rasmussen måtte ta en time-out for å stoppe storspilleren. I en kamp hvor begge lag slet i forsvar, ble det notert mange mål på resultattavlen. Rapid klarte omsider å stoppe nevnte Vyakhireva, og pauseresultatet var dermed 18-18.

Marketa Jerabkova
Marketa Jerabkova var god for Vipers i dagens kamp.

Også i andre omgang stod Vyakhireva for den første nettkjenningen, og lagene fortsatte å følge hverandre tett. Sunniva Næs Andersen dominerte fra sin kantposisjon i andre omgang, og fikk virkelig vist fram skuddreportoaret sitt. Vipers hadde tatt initiativet og ledet 28-24 da det gjenstod 15 minutter.

Etter å ha slitt hele kampen, løsnet det endelig for Vipers som kunne se semifinaleplassen i det fjerne. Katrine Lunde viste seg fra sin beste side, mens resten av Vipersjentene leverte fremover. Rapid raknet totalt de siste 20 minuttene, og ungjenta Martine Andersen stod frem for hjemmelaget. Vipers sikret storseier 40-31 og er klar for ny semifinale i Champions League!

Vipers skal dermed spille semifinale i Final4 for fjerde året på rad, som finner sted 3.-4. juni.

Vipers Kristiansand – Rapid Bucuresti 40-31 (18-18)
- sammenlagt 71-56