Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Jamina Roberts for Vipers 2022/23.
Jamina Roberts satte ni mål og var sentral for Vipers i lørdagens sluttspillfinale.
Foto: Terje Refsnes

Vipers ble sluttspillmestre også i år!

Etter en solid førsteomgang fra Storhamar, snudde Vipers kampen og ble sluttspillmestre 2023.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag var det klart for andre sluttspillfinale mellom Storhamar og Vipers. Vipers tok en overlegen seier da lagene møttes fire dager tidligere i Kristiansand, og Storhamar var avhengig av seier på hjemmebane for å sikre en siste avgjørende finale.

Det var bortelaget fra Kristiansand som satte kampens to første scoringer før to minutter var gått. Storhamar våknet til den neste perioden og åtte minutter senere hadde gultrøyene snudd kampbildet. Stillingstavlen viste 6-3 ti minutter ut i førsteomgang.  

Bortelaget reduserte et par ganger, og det var kun ett mål som skilte lagene da førsteomgang var halvspilt. Likevel skulle ikke utligningen komme, for to minutter senere hadde Storhamar tatt tilbake tremålsledelsen, og stillingstavlen viste 10-7. Hjemmelaget holdt trykket oppe og økte til en femmålsledelse da snaut sju minutter av førsteomgang gjenstod.  

Vipers reduserte ledelsen med ett mål, men da lagene gikk i garderoben var det Storhamar som var i føringen 17-13. Hjemmelaget hadde levert en imponerende førsteomgang, med solid angrepsspill, stor vilje i forsvar, og ikke minst fantastisk målvaktspill fra Eli Marie Raasok.

Eli Marie Raasok
Foto: Stian Bye Høgsveen

Eli Marie Raasok stod fantastisk mellom stengene, og reddet over 40 prosent av skuddene i førsteomgang.

Storhamar åpnet scoringskontoen etter sidebyttet da Anniken Obaidli satte sin åttende ball mellom stengene. Raasok fortsatte storspillet mellom stengene, og gjorde flere gode redninger i åpningsminuttene. Likevel knappet Vipers inn på ledelsen, og da åtte minutter spilt var de kun ett mål bak hjemmelaget, på stillingen 19-18.

Raasok hindret utligning to ganger det neste minuttet, før Anna Vyakhireva omsider klarte å lure Storhamars sisteskanse. Et halvt minutt senere gikk Vipers opp i ledelsen, og stillingen var blitt 19-20.  Halvveis i andreomgangen satte Line Ellertsen inn Storhamars første mål på nesten 13 minutter. Vipers hadde festet et grep om kampen, og stillingen var 20-23 da en halv omgang gjenstod.

Hjemmelaget hadde ikke gitt opp håpet, og reduserte et par ganger på kort tid. Med ni minutter igjen av kampen var det to mål som skilte lagene, og det var duket for en nervepirrende avslutning på Hamar.

Vipers var raske i beina i sluttminuttene og gjorde et par enkle mål i ankomstfasen. Med tre minutter igjen på klokken hadde bortelaget en firemålsledelse, og det så vanskelig ut for Storhamar som lenge hadde kjempet godt.  De rosakledde økte ledelsen noen ganger til før tiden var ute, og det hele endte 26-32. Etter et spennende oppgjør kunne Vipers juble for sin fjerde sluttspilltittel på rad.

Vipers-spiller Silje Waade hadde dette å si etter kampslutt: 

- Det føles veldig bra. Vi møtte et godt lag og jeg er glad for at vi klarte å dra det i land i dag. Vi slet veldig i starten, de hadde en god målvakt gjennom hele kampen. De tok oss der vi var svake i førsteomgang så vi måtte virkelig ta oss sammen i pausen. Vi klarte å dra det i land likevel og det er jeg veldig fornøyd med. 

 

KAMPFAKTA

Rema 1000-ligaen Kvinner sluttspill

Storhamar Håndball Elite – Vipers Kristiansand (Våg Elite) 26-32 (17-13)

Boligpartner Arena

Toppscorer Storhamar: Anniken Obaidli – 9 mål

Toppscorer Vipers: Jamina Caroline Roberts – 9 mål

Utvisninger: Storhamar 0x2min, Vipers 2x2min

 

Se fullstendig kamprapport her.