Kristoffer HENRIKSEN and Adrián HIDALGO, Day 3, Beach Handball EURO 2023, Praia da Nazaré, Nazaré, Portugal, 26.05.2023, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff
Kristoffer Henriksen ble toppscorer med 12 poeng i kvartfinalen.

Tap mot Danmark i kvartfinalen

Marginer avgjorde at Norge ikke vant førsteomgang, men i andreomgang hadde Danmark kontroll.

Etter Norge havnet på sisteplass i sin gruppe, møtte de i dag førsteplassen, Danmark, i kvartfinalen. Danskene vant på sin side alle kampene, og er dessuten en stor favoritt i mesterskapet.

Førsteomgang var jevnt, og etter tre minutter var Beachgutta foran med fire poeng. De fortsatte å være i føringen, og var foran med to og fire poeng i en lang periode. Spesialisten Kjetil Aandal var sikker fremover i banen, og bakover stod Simen Westby godt. Beachgutta beholdt ledelsen helt til det gjenstod drøye to minutter, og da utliknet Danmark til 18-18. Lagene spilte jevnt de siste minuttene, da det var ti sekunder igjen stod stillingen 22-22. Norge hadde fordel ball, men bommet på sin sjanse. I golden goal var det Danmark som scoret først, og omgangen endte 23-22.

Etter pausen var det Danmark som tok føringen. Den danske målvakten hindret flere norske reduseringer. Etter tre minutter stod stillingen 8-2, og danskene fortsatte å øke ledelsen utover kampen. Halvveis i omgangen ledet de med ti poeng. Det var lite som fungert for de norske beachgutta, og tross bedre spill og et par reduseringer mot slutten, var det danskene som vant 20-14.

Kristoffer Henriksen sa dette til Viaplay etter kampen:

– Som alltid er den skandinaviske kampen full av spenning og stor innsats. Jeg føler at vi faktisk var det beste laget i førsteomgang. Jeg syns vi hadde Danmark ganske godt under kontroll, men vi ser deres rutine mot slutten av kampen, og som alltid klarer de på en magisk måte å gjøre noe med det. I andre omgang kommer de ut med mer energi, og vi klarer ikke å opprettholde det samme nivået som i første omgang, så de spiller oss litt ut av kampen. Danmark er forventet å ta en medalje, så det er ingen skam i dette.

Beachgutta møter Kroatia kl. 17 i første kvalifiseringskamp om 5.-8.plass. Kampen ser du på Viaplay.