Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

REMA 1000-ligaen logo.jpg

Status for sluttspillet og kvalifiseringen

Her kan du lese status for de avgjørende kampene i REMA 1000-ligaens sluttspill og kvalifisering.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Status for REMA 1000-ligaens sluttspill

Menn:

Nærbø vant begge sine kvartfinalekamper mot Drammen, mens Runar sikret seg semifinale etter to seirer over Kristiansand. Kolstad kom seg også gjennom kvartfinalehinderet etter to strake mot Halden. Mellom Elverum og Fjellhammer var det nødvendig med tre kamper før hedmarkingene trakk det lengste strået.

Semifinalene spilles på herresiden som best av fem kamper. Elverum sikret finaleplass da de vant sin tredje strake mot Nærbø. I duellen mellom Kolstad og Runar endte det 3-1 til trønderne etter at avgjørelsen falt 18. mai.

Finalen i herrenes sluttspill spilles også best av fem. Kolstad slo Elverum 34-31 i første kamp, men tittelforsvarerne slo tilbake og seiret 33-27 i Terningen Arena i kamp 2. Den tredje matchen ble en jevn affære, som Kolstad vant etter at den avgjørende scoringen kom i sluttsekundene. 

Sluttspillfinalen ble deretter avgjort da Kolstad vant 29-27 i Terningen 7. juni.

Kvinner:

Alle kvartfinalene ble avgjort etter to kamper. Sola startet med å slå Fana hjemme, før de fulgte opp med å gjøre jobben på bortebane i oppgjør to. Den samme oppskriften fulgte Storhamar mot Fredrikstad og Vipers mot Byåsen. Larvik startet med bortekamp mot Molde, og med seier der ble det matchball i egen hall i kamp nummer to. Den tok de vare på.

Vipers sikret finaleplass etter å ha beseiret Larvik i to kamper i den ene semifinalen. I den andre trengtes tre kamper, hvor Storhamar slo Sola med ett mål i den avgjørende bataljen.

Vinneren av kvinnenes sluttspill skulle også kåres etter best av tre-spill. Vipers åpnet hjemme, og beseiret Storhamar 32-19 i første kamp. Da sørlendingene også vant 32-26 i returen, kunne Vipers kalle seg sluttspillmester nok en gang.

Status for kvalifisering til REMA 1000-ligaen

Kvinner:

Volda og Oppsal møttes i best av tre-kamp for å avgjøre hvem av de to som får spille i REMA 1000-ligaen sesongen 2023/24. Oppsal vant 28-21 på bortebane i første møte, før Volda svarte med å vinne i Oslo. Også den tredje matchen endte med borteseier - da til Oppsal.

Oppsal spiller dermed i REMA 1000-ligaen fra høsten av, mens Volda blir å finne i 1. divisjon.

Menn:

Haslum og Sandefjord var duellantene her. Den første kampen ble spilt i Nadderud Arena 14. mai, med femmålsseier til Haslum. Da lagene møttes i Sandefjord, ble differansen på ti. 

Lagene får dermed samme hverdag i 2023/24-sesongen som de har hatt det siste året: Haslum spiller i REMA 1000-ligaen. Sandefjord skal kjempe i 1. divisjon.