Oppsal opprykk
Oppsal jubler for opprykk etter den tredje kampen i kvalifiseringen, som ble spennende til siste slutt.

Oppsal rykket opp etter ekstraomganger

Det ble neglebitende spenning og ekstraomganger da Oppsal lørdag rykket opp til REMA 1000-ligaen.

Alle kvalifiseringskampene endte med borteseier denne sesongen. Oppsal vant 34-33 etter ekstraomganger og dermed 2-1 i kamper i best av tre i kvalifiseringen. Volda rykker ned til 1. divisjon.

Det var så å si umulig å skille Volda og Oppsal i den siste kampen. Avgjørelsen falt først etter 80 minutters spill!

Volda var på hugget fra start, ledet 6-1 etter fem minutters spill og presset Oppsal til en tidlig timeout.

Oslo-laget måtte klare seg uten Nora Løken, som ble skadet i det andre oppgjøret mellom de to lagene, men kom seg opp noen mål bak Volda utover i 1. omgang.

Oppsal fant nettmaskene flittig etter sidebytte. Fem minutter ut i sluttomgangen var lagene helt likt på 15-15 og 16-16, før Ingrid Vehusheia kontret Oppsal i ledelsen for første gang i kampen.

Målvaktene på begge lag hadde mange fine redninger da kampen sto og vippet et kvarter før avgjørelsen skulle falle.

Kampen «stoppet opp» på 18-19 i ni minutter uten scoring fra noen av lagene. Hjemmelagets Dana Gudmundsdottir brøt stillheten til 19-19.

Volda Oppsal kvalifisering kamp 3
Lagene fulgte hverandre i målprotokollen, og det ble neglebitende spenning til siste slutt.

Oppsals Mille Tveit Porsmyr sørget for 24-24 da kampen gikk inn i siste spilleminutt. Iulia Andriichuk ga Volda ledelsen, men Mari Stensrud sikret ekstraomganger åtte sekunder før full tid med et av sine 15 mål for dagen.

Oppsal ledet 29-28 etter den første ekstraomgangen. En teknisk feil fra Volda la til rette for at Oppsal kunne avgjøre det, men så måtte det ytterligere ekstraomganger til for å avgjøre hvem som skal spille med de andre elitelagene neste sesong.

Begge lagene var i ledelsen i den tredje ekstraomgangen, men det var Oppsal som gikk til den siste pausen med ledelse 33-32. Oppsal fikk nok en mulighet til å kunne avgjøre, men bommet på sjumeterkast.

Isteden sørget Marte Nornes for redusering for Volda til 33-34. Flere mål ble det ikke, og da ble det til slutt jubel for de blå/hvite fra hovedstaden.

– Jeg er fantastisk stolt over den jobben jentene legger ned. Vi har hatt mange skader, og står i den avgjørende kampen på bortebane med en gjeng unge jenter og drar inn dette her. Det er en fantastisk prestasjon, sa trener Henrik Wilhelmsen til TV 2 etter kampen.

Oppsal lå lenge blant de to lagene som lå an til direkte opprykk i løpet av sesongen, men tapte i siste serierunde for Gjerpen, og måtte ut i kvalifisering.

Oslo-laget rykker rett opp igjen etter én sesong i 1. divisjon. Da Oppsal rykket opp første gang i 2012 ble det 10 sammenhengende sesonger på elitenivå.

Totalt tre lag rykker opp fra 1. divisjon denne sesongen. Follo rykket også rett opp igjen etter kun én sesong i 1. divisjon. Gjerpen er tilbake blant de beste lagene for fjerde gang i klubbens historie.