Janus Smarason
Janus Dadi Smarason var god og viktig for Kolstad.

Kolstad sikret finaleplass i sluttspillet

Kolstad vant 27-23 over Runar torsdag kveld, og har dermed sikret seg en plass i finalen i REMA 1000-ligaen.

Dagen etter den store landsfesten, var det igjen duket for festligheter i Runarhallen i Sandefjord. Den fjerde semifinalen i REMA 1000-ligaen handlet selvsagt om seier, men for Kolstads del handlet det også om å få slippe å spille et femte oppgjør.

Gjestene fra Trondheim var alt annet enn beskjedne. Etter fem minutter spill var Kolstad fire mål foran. Runar kom aldri nærmere enn to bak i løpet av de første tretti, og gikk til pause med stillingen 9-12.

I den andre omgangen var det som om lagene spilte hvert sitt parallelle løp, på to linjer som aldri krysset hverandre. Selv om Runar fortsatte å score, gjorde Kolstad det samme. Selv om Runar gjorde viktige keeperredninger, gjorde Kolstad det samme.

Da det bare var fem minutter igjen av kampen, krøp hjemmelaget faretruende innpå, og snuste gjestene i nakken på 21-23. Men nærmere kom de aldri. Trønderne vant til slutt med fire fulltreffere.

Finalen i herrenes sluttspill mellom Kolstad og Elverum spilles også best av fem, med de tre første kampdager berammet til 24. mai, 28. mai og 31. mai. Kolstad starter med hjemmekamp.

Runar - Kolstad 23-27 (9-12)