Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Jubler for redning
Katrine Lunde og Håndballjentene møter Frankrike i Bodø Spektrum 22. juli.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Kjøp billett til Norge - Frankrike i Bodø

Håndballjentene tar imot det franske landslaget i Bodø Spektrum lørdag 22. juli. Billettene er i salg nå.

Kjøp billetter til kampen her!

Landslagssjef Thorir Hergeirsson valgte Bodø som stedet for sesongoppkjøringen som skal lede fram til VM på hjemmebane i desember. Og få kan vel glemme VM-finalen mellom nettopp Norge og Frankrike i 1999 som ble avgjort etter fire ekstraomganger på Lillehammer, og Norge vant sitt første VM-gull.

Gjennom årene har Norge og Frankrike ofte hatt felles samlinger om sommeren. De norske jentene har vært besøk på Martinique i Karibien (2018), mens i år er det de franske jentene som skal få oppleve nordnorsk natur i Bodø og omegn.

Samlingen foregår i uke 29. fra 17. til 23 juli, og Hergeirsson forklarer valget av sted for samlingen slik: 

- Vi ønsker jo at landslaget skal være HELE NORGES lag, og på denne tiden av året er det jo ekstra fint i Nord. Så vi ønsker å bruke den flotte naturen til alternativ trening og aktivitet. Vi ønsker også å vise fram det vakre Norge for våre gode venner fra Frankrike.

På planen står håndballtrening og samspill i tillegg til at spillerne skal fortsette sin sesongoppkjøring både fysisk og mentalt.

- Så vil vi legge til rette for noen gode opplevelser sammen med våre håndballvenner fra Frankrike med utflukter i den Nordnorske naturen. Det blir også flere sparringsøkter med landskampen på lørdagen som høydepunktet.

Samarbeidet med Frankrike strekker seg helt tilbake til 1990-tallet minnes Hergeirsson.
- Så lenge som jeg kan huske, har vi på landslaget vært opptatt av å samarbeide med de beste i verden. Frankrike er en av verdens største idrettsnasjoner som alltid er med og slåss om medaljer i mesterskap. De har en litt egen spillestil som vi trenger å øve mot i praksis. Samtidig opplever vi forholdet med det franske forbundet og landslaget spesielt, som varmt med gjensidig respekt og nysgjerrighet på hva noen av de beste til enhver tid gjør, utdyper landslagssjefen.

I år er det seks måneder mellom de internasjonale ukene, den forrige var i april og den neste i oktober. Det gjør at ikke alle spillerne fra de store utenlandske klubbene kan delta. Derfor blir samlingen i sommer ekstra viktig, spesielt for de spillerne som håper å spille seg inn på laget.

- Vi kommer ikke til å kunne få med alle profilene, men flere sentrale spillere blir nok å se i Bodø sammen med unge og sultne jenter.

Kjøp billett til Norge - Frankrike 22. juli i Bodø Spektrum.

Les mer om Håndballjentene.