Pocket Valley

Thomas Langerud Kristoffersen
Thomas Langerud Kristoffersen leverte en formidabel førsteomgang for Haslum.

Haslum sikret plassen i REMA 1000-ligaen

Haslum gjorde en fantastisk første omgang, og kunne juble for videre REMA 1000-spill.

Søndag møttes Sandefjord og Haslum for andre kvalifiseringskamp til REMA 1000-ligaen. Haslum vant første oppgjør 33-28, og med seier i søndagens kamp kunne de sikre videre spill i den øverste divisjonen. Sandefjord var derimot avhengig av en seier på hjemmebane for å få muligheten til å spille en siste avgjørende kvalifiseringskamp.

Bortelaget startet best, og gikk opp i en firemålsledelse tidlig i kampen. Til tross for at Haslum fikk en spiller utvist i sitt første forsvarsspill, klarte de å holde Sandefjord målløse, og stillingstavlen viste 0-4 da fem minutter var gått. Sandefjords trener Einar Veierød så seg nødt til å legge ned timeout-kortet tidlig i kampen.

Sandefjords målvakt hevet nivået rett etter den korte praten, og gjorde et par gode redninger. Likevel slet Sandefjord med å sette ballen i mål. Først etter åtte minutter satte hjemmelaget sin første ball mellom stengene, og stillingen var 1-4.

Det første målet virket ikke forløsende for de blåkledde som igjen gikk inn i en periode uten mål. Etter seks nye minutter uten scoring, gikk de over til å spille med syv angrepsspillere. Like før omgangen var halvspilt satte de sin andre scoring, og stillingen var blitt 2-7.

Haslum spilte strålende i angrep, og var dyktige bakover med en målvakt som reddet flere av hjemmelagets sjanser. Med sju minutter igjen av omgangen, hadde bortelaget økt ledelsen sin til åtte mål, og stillingen var blitt 5-13. Haslum økte ledelsen ytterligere og var ni mål foran da lagene gikk i garderoben. Da en omgang gjenstod, viste stillingstavlen 7-16.

Det ble en målrik start på andreomgang, og allerede etter drøyt fem minutter hadde begge lag satt fire mål mellom stengene. Sandefjord var betydelig bedre i angrepsspillet sitt, og før ti minutter var gått hadde de redusert Haslums ledelse til seks mål. Stillingen var blitt 14-20.

Haslum overtok initiativet de neste minuttene. Bortelagets målvakt Thomas Langerud gjorde flere gode redninger. På tre minutter hadde bortelaget tatt tilbake nimålsledelsen, og like etter omgangen var halvspilt sørget rødtrøyene for at ledelsen var tosifret.

Haslum økte ledelsen den neste perioden, og da ti minutter gjenstod var det blitt tolv mål som skilte lagene. Sandefjord måtte etter hvert innse at håpet om REMA 1000-spill var ute, etter å ha kjempet godt i starten av andre omgang. Den siste tiden rullerte begge lag på spillere. Da dommerne blåste for siste gang kunne Haslum juble for spill i den øverste divisjonen også i neste sesong. Kampen endte 21-31.

Sandefjords trener Einar Veierød sa dette til TV2 etter kampslutt:

- De var en klasse bedre en oss. Jeg synes ikke de var det i den første kampen, men i dag spiller vi oss ut av kampen fra begynnelsen av med mange brente sjanser. Det ble et hyggeligere resultat i andreomgang, men vi var aldri i nærheten av å kunne vinne kampen.

Haslums målvakt Thomas Langerud ble fortjent kåret til banens beste spiller og var godt fornøyd med kampens resultat.

- Det var veldig godt å vinne. Haslum er et lag som skal være i Eliteserien. Sandefjord er ikke noe dårlig lag, og det føles veldig bra å kunne gå ut av kampen med hevet hode.