Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20230522-Ole-Gustav-Gjekstad-Vipers.jpg
Ole Gustav Gjekstad skal lede Vipers for siste gang.
Foto: NTB

Gjekstad mener Vipers er blitt enda bedre

Snart skal Vipers prøve å vinne Champions League for tredje gang. Med et enda bedre lag?

Vipers har to titler i boks denne sesongen, seriemesterskapet i REMA 1000-ligaen og NM-gullet. Straks starter sluttspillfinalene der sørlendingene er favoritter, og så venter Final4 i Budapest. Hvis Györ, Esbjerg og FTC Budapest håper at laget fra Våg ikke er like sultne eller like gode som før, tar de trolig feil.

- Jeg synes vi er blitt bedre til å lese det angrepsmessige enn vi var tidligere. Vi har sterke fintespillere, og det er vanskelig å spille mot oss. Vi scorer mange mål, det har vi gjort i alle kampene i det siste, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad.

Og når 55-åringen nevner fintesterke, kommer vi ikke utenom Anna Vyakhireva - også omtalt som den russiske ballettdanserinnen.

- Hun har betydd mye! Nå er det vel ingen unge som lenger vet hva en telefonboks er, men hun kan jo dra av fire spillere inni der. Hun er en spiller som skaper mye. Av og til ønsker hun å skape litt for mye, og da må hun bremses. Men hun er en fantastisk håndballspiller, fastslår Vipers-sjefen.

- Hvilke forventninger har dere til Final4?

- Når vi først er der som regjerende mester, er målet å vinne igjen. Men vi får en tøff semifinale mot Györ. Så får vi se hvilken plassering vi spiller om søndag.

- Er Györ-Vipers den moralske finalen?

- Nei, det er det ikke. Det er fire gode lag som er i Final4, og det er ganske åpent.

- Er Györ like gode som de var i "gamle dager"?

- De er blitt bedre og bedre gjennom sesongen, men de er likevel ikke så sterke som de var for noen år siden. Som sådan har vi en god mulighet. Men det er fortsatt et sterkt lag, det er det ingen tvil om. Samtidig er Györ laget som har mest press på seg. Det forventes mye av dem. De kjenner nok på at "nå bør dere vinne igjen".

- Men dobbeltvinner Vipers slipper vel heller ikke unna forventninger?

- Det er klart vi var mer underdogs de to foregående gangene. Nå er forventningene større - både fordi vi har vunnet to ganger før og fordi vi har et bedre lag. Vi har lyst til å vinne, vi har muligheten til å vinne, men det er ikke så mange som føler seg stresset av den grunn, forsikrer Gjekstad, som har vært høvding i Våg i fem år.

Søndag 4. juni står han som Vipers-trener i MVM Dome i Budapest for siste gang. Men ikke for siste gang i hallen?

- Nei, jeg håper da ikke det, sier mannen som neste sesong fortsetter trenerkarrieren i Odense.

- Jeg håper at Odense på sikt skal være med å slåss blant de beste. Jeg får et ungt og artig lag, sier Gjekstad, som drar til HC Andersens fødeby i midten av juli. Etter et par ekspedisjoner til rødpølselandet har han funnet leiligheten han vil ha. Og han har også funnet noen spillere han vil ha med seg. Ragnhild Valle Dahl blir med fra Vipers, Malin Aune kommer fra CSM Bucuresti, Thale Deila hentes fra Molde og i tillegg har han sikret seg to nederlandske og en svensk landslagsspiller. Og så får han landslagsspiller Maren Aardahl, som allerede er der.

- Hva tror du om Vipers' fremtid?

- De får et veldig bra lag også neste sesong. Så blir det viktig å bygge organisasjonen for fremtiden. Det blir spennende å se på det langsiktige i Vipers.

Og ganske spennende også 3. og 4. juni i Budapest!  

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.