Beachgutta jubler etter seier i EM
Beachgutta kunne endelig juble for seier igjen.

Etterlengtet seier for Beachgutta

De norske beachgutta vant etter shoot-out mot Kroatia i den første plasseringskampen.

I den første plasseringskampen var det Kroatia som stod på motsatt banehalvdel. Beachgutta tok en knapp ledelse i begynnelsen av kampen, men det tok ikke lang tid før Kroatia utliknet. Halvveis i omgangen stod stillingen 12-12. Lagene fulgte hverandre tett, men med et halvminutt igjen hadde Beachgutta mulighet til å komme foran med fire poeng. Det gjorde de også, og da Kroatia bommet på sitt neste forsøk, var omgangsseieren et faktum. Norge vant til slutt 23-18.

Det var Kroatia som fikk best start etter pausen. Men Kristoffer Henriksen fortsatte å være sikker fremover, og Beachgutta hang med. Etter fire minutter hadde likevel Kroatia et overtak og ledet 12-6. Beachgutta klarte imidlertid ikke å tette ledelsen noe særlig, da de slet med å få ballen forbi den kroatiske målvakten. Omgangen endte til slutt 20-27, og det ble klart for shoot-out.

Den kroatiske målvakten reddet Norges tredje forsøk, men da kroatene bommet på sitt, var lagene like langt. Simen Westby reddet så det siste forsøket til kroatene, og da var det bare for Magnus Mangrud å sikre seier med en ettpoenger. Det gjorde han, og dermed fikk Beachgutta en etterlengtet seier.

Beachgutta spiller den siste plasseringskampen i morgen (lørdag). Kampen avgjør om de ender på 5. eller 6. plass. De får i tillegg mulighet til å revansjere da de igjen skal møte Spania.

Flere norske spillere er nominert til All Star i årets europamesterskap. På herresiden er Kristoffer Henriksen nominert til MVP, mens Elisabeth Hammerstad og Marte Sirén Figenschau er nominert som henholdsvis forsvarsspiller og MVP på damesiden. Du kan stemme på All Star-laget her.