Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20220623-Marielle-Martinsen-2.jpg
Marielle Martinsen er med på årets norske EM-lag
Foto: Jozo Cabraja / kolektiff

Nå er det tid for årets beach-EM

Denne uka spilles EM i beachhåndball i Nazare i Portugal. Begge de norske lagene er klare til innsats.

Sol, sand og håndball. Det er kinderegget når årets beach-EM kastes i gang onsdag. Det går fort i sanden, så kampene er korte, men desto mer intense. Musikken er med å lage god stemning både på banen og tribunen. Stemningen er nokså anderledes enn i vanlig innendørshåndball, og piruetter og flyvere står i kø for å få maks poeng for hvert skudd. Til og med dommerne er med på å underholde når det vises gode prestasjoner.

Se her om du vil vite mer om beachhåndball.

Beachjentene toppet fjorårssesongen med en flott sølvmedalje i World Games i USA - deres beste plassering i mesterskapet noensinne. I VM i fjor ble det 11. plass på det norske laget. Men laget har tidligere tatt en rekke medaljer som VM gull i 2010 og EM-gull i 2017. I forrige EM i 2021 tok kreftene slutt i finalene, og det endte med en fjerdeplass etter tap mot Spania i bronsefinalen.

To av spillerne ble hedret etter World Games i fjor, og både Marielle Martinsen og Elisabeth Hammerstad er med i årets norske tropp. Trener Eskil Berg Andreassen har ledet laget i "alle" år, og er klar for et nytt mesterskap.

For begge de norske lagene gjelder at dersom de får en plassering blant de sju/åtte beste, venter European Games i Polen i juli.

I 2019 spilte Beachgutta seg til sin første medalje i EM i Polen. I 2020 ble mesterskapet avlyst grunnet koronapandemien, og i EM 2022 ble det en sjetteplass for trener Anders Pettersen og gutta. 

Også på herresiden er flere av de viktigste spillerne med i årets EM. Målvakt Simen Westby Johansen er veteran, det er også Kristoffer Henriksen, Chris Andre Ingligstad og Christian Daviknes. Trener Anders Holand Pettersen har ledet laget siden 2018.

Se kampene på stream

De norske lagene spiller sine første kamper onsdag 24. mai. Beachjentene åpner med kamp mot Ungarn kl. 12.00 og møter Hellas samme dag kl. 16.00. Beachgutta spiller første kamp kl. 13.00 mot Nederland før Polen venter kl. 17.00. 

Mesterskapet avsluttes søndag 28. mai.

Kampene sendes på viaplay.no

Les mer om årets beach-EM.