Marte FIGENSCAU and Josien VANDERHOEK, Day 4, Beach Handball EURO 2023, Praia da Nazaré, Nazaré, Portugal, 27.05.2023, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff
Marte Figenschau er blant de nomierte til MVP i Beach-EM.

Det blir kamp om 5. plass i EM for Beachjentene

Etter tapet i kvartfinalen, kom Norge sterkt tilbake i den første plasseringskampen i EM lørdag.

De norske jentene vant 2-1 over Danmark i den første plasseringskampen. Dermed skal Norge spille om 5. plass i EM.

Norge er blant de sju lagene fra EM som er kvalifisert til den tredje utgaven av European Games i juni. Der står beachhåndball på programmet for første gang.

Laget er også kvalifisert til VM neste år.

Danmark, som tok sølv i forrige EM, var tippet blant medaljekandidatene også i dette EM. Vinnerne fra 2019 ble imidlertid overrumplet av Portugal i kvartfinalen, og tapte på shootout.

I det skandinaviske møtet i den portugisiske sanden var danskene tidlig foran, og vant første omgang klart. Etter sidebyttet tok de norske jentene initiativet fra start. Victoria Solli Berg reddet straffe, det var godt forsvarsspill og spillet fløt bedre fremover.

Omgangen var så jevn at det måtte golden goal til for å skille lagene. Norge vant droppen og Marielle Martinsen sikret shootout.

Norge startet med en Elisabeth Hammerstad spesial, hun reddet det første danske skuddet før hun scoret selv. Resten av straffene endte med scoring, og da kunne Hanne Olsvik avgjøre for Norge og gikk for en enpoenger som ga norsk seier!

Marte Sirén Figenschau er en av seks nominerte til MVP i Europamesterskapet i Portugal. Hun har vært en viktig poengplukker for det norske laget i dette mesterskapet.

Elisabeth Hammerstad er en av tre nominerte til beste forsvarsspiller. Hun har igjen vært helt sentral i det norske forsvaret og hatt flere utslagsgivende redninger i Portugal.

Her kan du se de nominerte og stemme på din favoritt. Avstemningen stenger kl. 14.00 søndag.

Norge vant over Hellas i gruppespillet. Nå møtes de igjen i kamp om 5. plass.

Kampen sendes på Viaplay. EHF har foreløpig ikke bestemt kamptidspunkt.

Elisabeth Hammerstad og Susanne Pettersen hos beachjentene jubler
Elisabeth Hammerstad er blant de nominerte til beste forsvarsspiller i Beach-EM.