Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

230418 Bodø jubler for seier i 1. divisjon.jpg
Bodø jubler for seier og opprykk til 1. divisjon

Disse åtte lagene rykker opp til 1. divisjon

Oppdatert 21. april: Ålgård blir det åttende laget som tar veien fra 2. til 1. divisjon foran 23/24-sesongen.

På grunn av utvidelsen til 14 lag i REMA 1000-ligaen fra kommende sesong, vil vinnerne av alle avdelingene i 2. divisjon rykke opp til 1. divisjon. Hvilke lag som vil rykke ned, vil bli avklart etter sesongslutt.

På kvinnesiden i avdeling 1 har Kjelsås sikret seg opprykk til 1. divisjon. De ligger riktignok på andreplass bak Aker TH 2, men ettersom andrelag kan ikke rykke opp fra 2. divisjon er Kjelsås klare. På tredjeplass i gruppa, bare tre poeng bak, ligger OSI som har reservert seg for opprykk i år. Dermed er det duket for et nytt Oslo-lag i 1. divisjon i tillegg til Nordstrand, mens Oppsal ligger godt an til opprykk til REMA 1000-ligaen. Et annet lag fra hovedstaden, Bækkelaget, ligger nederst på tabellen sammen med Junkeren fra Bodø.

I avdeling 2 er det klart at Sarpsborg tar veien opp etter å ha vært suveren i sin avdeling. Her finner vi Runar og Flint Tønsberg 2 nederst på tabellen.

På Vestlandet i avdeling 3 sikret Ålgård seg topplassen gjennom seieren mot Sola torsdag kveld. I bunnen av tabellen finner vi to bergenslag, Årstad og BSI (Bergensstudentene).

I nord er trønderne Utleira suverene i avdeling 4 og rykker tilbake til 1. divisjon etter noen års fravær. LHF09 (Lillehammer Faaberg) ligger nederst på tabellen sammen med trondheimslaget Sverresborg.

Gamle kjenninger kommer tilbake

På herresiden har Bodø gjort rent bord i avdeling 1. Laget har ikke gitt fra seg et eneste poeng gjennom sesongen og har vært klar for opprykk i lang tid. I bunnen av tabellen finner vi Linderud/Linje 5 fra Oslo, mens Herulf Moss har trukket laget sitt.

Fra avdeling 2 får de følge av en annen gammel storhet, Urædd fra Porsgrunn som bare har gitt fra seg ett poeng. De to lagene nederst på tabellen er Nøtterøy og Falk sine 2. lag.

I sør finner vi Randesund på topp i avdeling 3. Klubbens damelag har vært på høyt nivå tidligere, men herrelaget blir et nytt bekjentskap fra Kristiansand. I bunnen av tabellen ligger bergenslaget Gneist sammen med Sotra.

I den siste avdelingen (nr.4) finner vi Bergsøy fra Fosnavåg på Sunnmøre på topp som er klare for å rykke opp for første gang. Her er Toten nederst, mens Sverresborg har trukket laget sitt.

Les mer om 2. divisjon.