Jan Thomas Lauritzen (t.v.) og Rasmus Hauge er trenere for U-gutta.

Østerrike ble for sterke for de norske U-gutta

U-gutta (LM04) holdt lenge følge med Østerrike, men det ble tap 25-31 i den siste kampen i turneringen.

Norge tapte tidligere i turneringen 23-31 for Spania og 28-31 for vertsnasjonen Portugal.

I lørdagens siste kamp mot Østerrike utliknet Mats Hansen til 3-3, før han kontret inn til norsk ledelse 4-3 i begynnelsen av omgangen. Østerrike svarte imidlertid med fire strake scoringer og ledet 7-4 da Norge tok timeout.

De norske guttene hadde fortsatt en del tekniske feil med den klisterfrie ballen.

Etter en norsk redusering, kom det fem nye østerrikske mål på rad – som presset frem nok en norsk timeout.

Den skapte det ønskede bruddet i kampbildet, og nå var det Norge som scoret fire på rad. Det reduserte den østerrikske ledelsen til fire mål ni minutter før pause. Avstanden holdt seg inn til pause.

I 2. omgang hadde blant annet Lasse Lid flere viktige scoringer for Norge. De norske guttene holdt seg 3-4 mål bak østerrikerne gjennom mesteparten av omgangen. I kampens ti siste minutter økte imidlertid avstanden mellom lagene.

– Dette var kanskje den dårligste kampen vår her i Portugal. Vi lyktes ikke så godt i første omgang, men innsatsmessig var det bedre i andre omgang. Samspillet var ikke på topp, og da blir det tungt. Østerrike var bedre enn oss i dag, konkluderer Jan Thomas Lauritzen i trenerteamet.

Han synes de norske guttene hadde sjansen til å ta igjen Østerrike etter pause, men tapte for mange dueller en mot en i forsvar og ble jagende etter hele tiden.

– Vi fikk ikke «lukket» forsvaret, pluss at vi slet fremover med dårlig uttelling og mange tekniske feil, sier han.