Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Norges Magnus Abelvik Rød jubler i VM-kampen i håndball  for menn mellom Norge og Nord-Makedonia i Tauron arena.
Magnus Abelvik Rød (t.h.) debuterte for Håndballgutta i 2016.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Lever fortsatt guttedrømmen

Magnus Abelvik Rød debuterte for Håndballgutta som 18-åring. Nå er han en av de mest rutinerte på laget.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

  • Se Håndballgutta mot Finland på TV 2 søndag kl. 18.00! Billetter i salg her

Den duellsterke skytteren har for lengst fått fotfeste på høyre bakspillerposisjon for Håndballgutta. Siden 2017 har Rød omtrent vært fast inventar på landslaget. Samtidig har han tilbrakt seks år i SG Flensburg-Handewitt, et av de beste lagene i tysk Bundesliga. Flere år med rutine og erfaring har gitt 25-åringen nye arbeidsoppgaver for Håndballgutta.

- Det er flere ting som har endret seg fra jeg debuterte til nå. Over tid blir man mer erfaren med å være på samling, og jeg føler jeg har fått ganske gode rutiner og tør å ta ordet litt mer. Som en av de mer rutinerte spillerne, er det min oppgave å ta vare på de nye som kommer inn slik at de føler seg velkomne og ivaretatt, sier han.

Det er en oppgave bakspilleren tar på alvor.

- Jeg ønsker å være en man kan gå til hvis det er noe man lurer på. Det kan for eksempel handle om hvordan ting fungerer, hvordan vi ønsker å ha det i laget, og hva vi vektlegger på og utenfor banen. Og så synes jeg synes det er viktig at man kan være den man er – man skal ikke legge opp en fasade bare fordi man kommer inn i et landslag. Vi ønsker å bli kjent med spillerne, og det er viktig at man kan være seg selv for at vi skal oppnå suksess.

Samtidig ønsker Rød å gå foran som et godt eksempel for nye spillere i gruppa.

- Det er viktig at de som har erfaring og rutine leder ved eksempel. Det er enkelt å snakke om hvordan vi skal ha det, men når vi har så lite tid sammen, er det viktig å utnytte den tiden vi har. I kamp handler det om å ta ordet, komme med forslag til ideer og løsninger, og å være den som tar litt ekstra ansvar for å gire opp gutta rundt. Det er enklere å ta det ansvaret når man er komfortabel i rollen sin.

Rød har tatt store steg siden han gikk fra Bækkelaget til Flensburg i 2017. I 2019 ble han kåret til verdens beste unge håndballspiller, og han har tatt tre medaljer med landslaget: To VM-sølv (2017 og 2019), og en EM-bronse (2020). I tillegg ble han seriemester med Flensburg i 2018 og 2019.

- Utviklingen har vært bra. Det har vært stort å gå fra Bækkelaget og norsk liga til å være i Flensburg i seks år. Det har hjulpet meg på landslaget også. Jeg har fått mer rutine og erfaring, stått i store kamper, og fått lov til å spille om medaljer både med klubb og landslag. Det var en guttedrøm da jeg begynte å spille håndball å få være en del av landslaget. Det er kult at jeg har kommet dit, og jeg satser på å fortsette å være en del av landslaget i årene som kommer.

Håndballgutta spiller sine to siste EM-kvalkamper denne uka. Bortekampen mot Slovakia onsdag 26. april kl. 18.00 sendes på TV3/Viaplay, mens hjemmekampen mot Finland søndag 30. april kl. 18.00 sendes på TV 2/Play.

Kjøp billetter til kampen mot Finland i Gjøvik Fjellhall her!

Les mer om Håndballgutta