Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kristoffer Froestad
Trondheim January 6: Landskamp Guttelandslaget (LM06) mellom Norge - Frankrikke. (Foto: Robert Magnussen / Nidaros Foto.)
Foto: Robert Magnussen

Hang med i 50 minutter mot Ungarn

Guttelandslaget klarte lenge å holde kontakt med Ungarn, men måtte se seg slått med åtte mål til slutt.

Guttelandslaget (LM06) er på turneringssamling i ungarske Balatonboglár. Første motstander var nettopp Ungarn fredag ettermiddag. Kampen endte til slutt med åttemålstap for de norske guttene, men avstanden var slett ikke så stor kampen gjennom.

Selv om Ungarn tidlig tok føringen i målprotokollen, hang Norge godt med. Etter 18 minutter var våre gutter i ledelsen med 12-11. 

Ungarn tok imidlertid raskt tilbake kommandoen, og da lagene gikk til pause var det de som var to mål foran (21-19).

Etter pause holdt ungarerne sine motstandere på armlengdes avstand, men ledelsen besto stort sett av to eller tre scoringer. Så seint som da 12 minutter gjensto viste måltavla 32-30 til østeuropeerne.

Derifra og ut skulle det bli tøffere. Det hele endte til slutt med åttemålstap for Guttelandslaget - 42-34.

- Det blir alltid en tøff opplevelse når vi slipper inn mange mål. Vi hadde mange debutanter i dag, og dette var en stor oppgave for guttene, sier trener Kristoffer Froestad.

- Egentlig synes vi at vi henger med lenge, og vi scorer masse mål. Vi ser at vi mangler litt defensiv smartness og hardhet på dette nivået, så der har vi en del å justere. Vi blir litt veike, og trekker oss unna i enkelte dueller. Da blir vi usikre, og etter hvert trekker den usikkerheten over i det kollektive, sier Froestad.

- Samtidig vet vi at vi hadde mange debutanter på banen i dag, og vi har masse å lære. Det var alt i alt en fornuftig kamp fra vår side, men på det defensive må vi bli bedre. Vi ser også at vi sliter med uttellingen. Våre motstandere her har et annet utgangspunkt, for Ungarn stiller stort sett med samme lag i hver turnering, mens vår tanke er at vi vil rullere, teste og prøve, sier Froestad.

Norges toppscorer ble Jonas Ege med hele 10 mål – og hans innsats får ros fra Froestad. Nå gjelder det for Ege og lagkameratene å omstille og restituere seg best mulig, og det raskt:

- Vi får en tøff oppgave med å komme opp igjen og bli klare til å møte Serbia allerede klokka 11 lørdag formiddag, før vi avslutter mot Østerrike på søndag, forteller Froestad.

KAMPFAKTA

LM06, turnering (Ungarn)

Ungarn - Norge 42-34 (21-19)

Norge: Emil Rommetveit, Lukas Ueland, Jonas Ege 10, Herman Thidemansen Bjørvik 5, Carl Colin Tønnesen 5, Gaston René Jean-Marie Denichou 4, Albert Myreng Elverhøy 3, Christopher Hartz Hagen 2, Vetle Mellemstrand Bore 1, Nikolai Nordås Stensland 1, David Lillegrend 1, Alex Molander 1, Jonathan Bosco Espenes Kiwanuka 1, Linus Langli, Fredrik Vestgaard, Sigurd Nordjordet Villadsen.

Toppscorer Ungarn: Peter Gazso 10.

Utvisninger: Ungarn 2 x 2 min., Norge 4 x 2 min.

Les mer om Guttelandslaget