Alexander Blonz  i EM-kvalifiseringskampen i håndball for herrer mellom   Slovakia og Norge .Foto: Nikola Krstic / NTB
Alexander Blonz var sikker fra kant og straffemerket, og ble Norges toppscorer med seks mål.

Håndballgutta er klare for EM!

Norge er klare for EM i Tyskland neste år etter storseier mot Slovakia. Kampen endte 33-23.

Denne uken spiller Håndballgutta sine to siste kamper i EM-kvalifiseringen. Med seier mot henholdsvis Slovakia og Finland, samt ett tap og en seier mot Serbia, var de norske gutta allerede på god vei mot en EM-plass før onsdagens oppgjør mot Slovakia.

Det var Alexander Blonz som åpnet ballet og satte kampens første ball i nettet. Slovakia fulgte etter, og lagene spilte jevnt de første minuttene. Det stod 2-2 etter fem minutter. Sander Sagosen bommet på straffe, men sendte Norge opp i ledelsen like etter. Med godt forsvarsspill og to Gulliksen-kontringer, var Håndballgutta tre mål foran. Drøye 12 minutter ut i omgangen hadde Slovakia hentet inn mye av ledelsen etter godt overtallsspill, og det stod 5-6 på stillingstavla.

Det skulle dog ikke ta lang tid før Norge var tilbake i en tremålsledelse på 9-6. Slovakia fortsatte å henge godt med, men klarte ikke å ta innpå de norske gutta ytterligere. Tremålsledelsen beholdt de til det stod igjen åtte minutter av omgangen. Etter godt norsk målvaktsspill og scoringer fra Blonz, Sagosen og Johannessen, var de seks mål foran med fire minutter igjen. Tross et par reduseringer, gikk lagene til pause med stillingen 12-17 i favør Norge.

Hlohovec, Slovakia 20230426.
Gøran Johannesen i EM-kvalifiseringskampen i håndball for herrer mellom   Slovakia og Norge .

Dagens bursdagsbarn, Gøran Johannessen, spilte en solid kamp i det som var hans 100. landskamp.

Slovakia slet med å score i begynnelsen av omgangen, og scoret ikke sitt første mål før det var spilt ti minutter. På den tiden hadde derimot Norge fått seks nettkjenninger. Stillingen stod 13-23. Bergerud stod godt og fikk flere fine redninger med god hjelp fra forsvarsspillet. Samtidig hadde Håndballgutta god fart fremover i banen, og beholdt timålsledelsen til halvspilt omgang.

Jonas Wille lot flere spillere slippe til de siste spilleminuttene. Med ti minutter igjen hadde Håndballgutta økt ledelsen ytterligere, og ledet med 13 mål. Herfra og inn var det bare for guttene å kontrollere inn til seier. Kampen endte til slutt 23-33, og dermed er Håndballgutta klare for EM!

Håndballgutta spiller neste kamp mot Finland på hjemmebane i Gjøvik. Kampen spilles på søndag (30.04) kl. 18.00, og du kan se den på TV 2 eller TV 2 Play.

Billetter til kampen i Gjøvik Fjellhall kan kjøpes her!