Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2023 LM06.jpg

Guttelandslaget seiret mot Østerrike

Guttelandslaget spilte en fantastisk førsteomgang og sikret seier over Østerrike. Kampen endte 30-27.

Denne uken spiller Guttelandslaget (LM06) turnering i Ungarn. De møtte tøff motstand i både Serbia og Ungarn og de to første kampene endte med tap. Søndag var det klart for turneringens siste kamp, og det var Østerrike som stod på motsatt banehalvdel.

Norge festet tidlig grep om kampen og var foran 7-3 da førsteomgangen var halvspilt. De norske gutta fortsatte storspillet, og fem minutter senere hadde de økt til en åttemålsledelse. Stilingstavlen viste 12-4 da snaut ti minutter av førsteomgang gjenstod. Østerrike holdt følge de siste minuttene av omgangen, men klarte ikke å redusere den norske ledelsen. Etter en forrykende førsteomgang av Guttelandslaget gikk lagene i garderoben på stillingen 17-9.

Østerrike viste seg fra en annen side etter pausen. I løpet av de første ti minuttene hadde de halvert den norske ledelsen. På stillingen 18-15 valgte det norske trenerteamet å legge ned time-outkortet. De norske gutta hevet spillet etter den korte praten. Da en halv omgang gjenstod var Norge fremdeles fire mål foran, på stillingen 22-18.

Etter to raske scoringer fra Østerrike var det plutselig kun to mål som skilte lagene. De norske gutta svarte og på et drøyt minutt hadde de tatt tilbake firemålsledelsen. Østerrike hadde på ingen måte gitt opp håpet, og da de igjen var to mål bak lå det an til å bli en nervepirrende avslutning. Da drøyt seks minutter gjenstod var stillingen blitt 24-22.

Norge var disiplinerte i avslutningsminuttene og Østerrike kom aldri nærmere enn de to målene. Da dommerne blåste for siste gang kunne de norske gutta juble for seier i turneringens siste kamp. Stillingen ble 30-27.

Guttelandslagets trener, Kristoffer Froestad, sa dette til handball.no etter kampslutt:

- Vi gjorde vår beste kamp i dag. Vi fikk mange redninger bakover og kunne løpe mye kontra. Til tross for 17 scoringer i førsteomgang, hadde vi en del bomskudd, men vi turte å løpe på dem hele veien. I andreomgang brant vi mye alene med målvakt og slapp Østerrike litt innpå noe som stresset oss litt. Det siste kvarteret slapp vi ned skuldrene og da spilte vi bedre.

Froestad var godt fornøyd med turneringen og har troen på at de norske gutta tar med seg verdifull erfaring hjem.  

- Alt i alt var det tre fine kamper og turneringen gav mye lærdom. Mange av spillerne fikk møtt internasjonal motstand for første gang og det er en bratt læringskurve. Helheten har vært bra og vi fikk en ekstra motivasjonsboost med seier i siste kamp.

 

KAMPFAKTA
LM06, turnering i Ungarn 
Norge - Østerrike 30-27 (17-9)

NEKA Csarnok, Balatonboglár, Ungarn 
Spillere Norge: Lukas Ueland Marius Bakkedal-Andersen, Carl Colin Tønnesen 2, Nikolai Nordås Stensland 5, Alex Molander 3, Christopher Hartz Hagen , Jonathan Bosco Espenes Kiwanuka, Jonas Ege 10, Herman Thidemansen Bjørvik , David Lillegrend, Linus Langli, Fredrik Westgaard, Sigurd Nordjordet Villadsen 2, Albert Myreng Elverhøy 3, Gaston René Jean-Marie Denichou 4, Vetle Mellemstrand Bore 1, 
Toppscorer Østerrike: Lukas Fritsch -  9 mål
Utvisninger: Norge 2x2min, Østerrike 3x2min

Les mer om LM06 her.