Arendal 20230224.
Solas spiller Maja Magnussen jubler etter 3-5 scoringen  under første semifinale for kvinner mellom Storhamar og Sola under NM I Håndball fredag.
Maja Magnussen spilt en god kamp og ble toppscorer med seks mål.

Uavgjort i første kvartfinale

Sola hadde tidlig en åttemålsledelse, før Thüringer tok grep og sikret uavgjort før returkampen.

Etter en imponerende sesong i Europa, var Sola klare for kvartfinale i European League søndag ettermiddag. På motsatt banehalvdel stod Thüringer, og det var en billett til Final4 som lå i potten. Sammenlagtvinneren når to kamper er spilt, sikrer seg en billett til finalehelgen i mai.

Sola fikk en fantastisk start, og satte tre scoringer i løpet av kampens første to minutter. Hjemmelaget fortsatte storspillet og Thüringer hadde store problemer med å komme til gode sjanser fremover. Samtidig klarte ikke det det tyske bortelaget å stoppe Solas hurtige angrepsspill. Etter drøyt seks minutter stod det 7-1 i Stavanger og Thüringers trener var nødt til å ta en tidlig time-out.

Det korte praten så ikke ut til å endre kampbildet. Live Rushfeldt Deila var fantastisk i Solas fremoverspill og satte sin tredje scoring da hun sørget for syvmålsledelse. Det løsnet ikke for bortelaget som kun hadde satt fire baller i mål da førsteomgang var halvspilt. Stillingen var blitt 11-4.

Thuringer var effektive da Sola ble tildelt to utvisninger på kort tid. Da hjemmelaget igjen ble fulltallig, var ledelsen redusert med to mål, og stillingstavlen viste 12-7. Bortelaget beholdt initiativet de neste minuttene. Etter en periode der det gikk stang ut for gultrøyene, var det kun et mål som skilte lagene da drøyt fire minutter av førsteomgang gjenstod. Thüringer satte aldri utligningsmålet i førsteomgang, og med scoring i siste sekund, kunne Sola gå til pause med en tomålsledelse. Etter en målrik førsteomgang viste stillingstavla 19-17 da lagene gikk i garderoben.

Kort tid etter sidebyttet fikk Martha Barka sin tredje utvisning for dagen og måtte dermed se resten av kampen fra tribunen. Med en av sine viktigste forsvarspillere ute, var Sola nødt til å gjøre nye grep for å stoppe Thüringer. Det tyske laget utnyttet overtallet sitt, og utlignet stillingen før tre minutter var gått. Stillingstavlen viste 20-20.

Sola tok tilbake ledelsen like etterpå. Hjemmelaget var stadig ett og to mål foran, men klarte ikke å skaffe seg noen større avstand. Tolv minutter ut i omgangen var det bortelaget som tok ledelsen for første gang i kampen. Minuttet senere doblet Thüringer ledelsen, og det stod 24-26 i Stavanger. Da en halv omgang gjensto hadde bortelaget en tremålsledelse på stillingen 26-29, og Sola var nødt til å omstille seg for å henge med når det hele skulle avgjøres.

Sola jobbet godt og reduserte to ganger de neste minuttene. Rinka Duijndam stod godt bakerst for Sola og gjorde flere viktige redninger. Likevel beholdt bortelaget ledelsen en stund til. Da syv minutter gjenstod var lagene like langt på stillingen 23-23. Sola gikk i føringen et par minutter senere etter to scoringer på rad signert målvakt Duijndam.

Sola skaffet seg en tomålsledelse, men skapte aldri noen større avstand i sluttminuttene. Med ett minutt igjen på klokken stod det 35-34, og Thüringer hadde muligheten til å utligne stillingen. Bortelaget gjorde jobben godt, og satte utligningsmålet med fem sekunder igjen av kampen. Sola gav det et forsøk, men klarte ikke å sette et siste mål, og det endte uavgjort i Stavanger Idrettshall.

Returoppgjøret spilles i Tyskland søndag 24. mars kl. 14.