Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kolstad Arena 07 Aug 2022 Trondheim, Kolstad. Treningskamp Kolstad - GOG. 

Danske GOG er på besøk i forbindelse med oppkjøringen av sesongen 2022/23 

Foto: Robert Magnussen / Nidaros Foto
Foto: Robert Magnussen / Nidaros Foto

To Kolstad-titler i boks - jakter på den viktigste

NM-gull og seriemesterskap er sikret. Champions League-plassen er på ønskelisten.

For tre uker siden sikret Kolstad klubbens første NM-gull. Onsdag kveld var det første seriegullet i boks, etter at ØIF Arendal ble slått 29-23 i Sør Amfi. Tidligere hadde Kolstad aldri blitt bedre enn nummer fire. En tittel gjenstår å kjempe om: Seier i sluttspillet - døråpneren for plass i Champions League.

- Den første muligheten var den viktigste, så seriemesterskapet og nå er det viktigst at vi setter oss i en posisjon så vi i alle fall får EHF-kvalik, sier Stian Gomo som trener Kolstad sammen med Christian Berge.

- Har sesongen vært over forventet?

- Ja, jeg må si det. Vi har vunnet 19 strake seriekamper og tatt cupgull. Vi hadde sett for oss flere svingninger, men vi fikk satt det tidlig.

- Det virker som også de "gamle" Kolstad-gutta har tatt steg, der Magnus Langeland, Simen Lyse og Adrian Aalberg etterfølger Sigvaldi Gudjonsson på scoringslisten?

- Ja, det er noe av det mest gledelige. Responsen hos dem som har vært hos oss noen år har vært positiv. Med gode medspillere som Gudjonsson, Smarason og Gullerud har de steppet opp og tatt den ballen. Hovedårsaken er at vi har en veldig bra treningshverdag, forklarer Gomo og skryter av teamet han er en del av.

- Vi har en av de beste fysiske trenerne og fysioterapeutene som er i håndballen. Det har gjort at vi har lite skader. Ole Martin (Viken) jobber døgnet rundt for å holde spillerne friske. Han har også gjort dem fysisk robuste. Ole Martin har gjort en fantastisk jobb, sier Gomo om mannen som nettopp forlot tilsvarende jobb på landslaget.

- Hva har Christian Berge bidratt med?

- Han har kommet inn med en enorm erfaring og er en kapasitet, spesielt offensivt. Han har blikket for spillet. Ja, jeg har ikke vært borti maken. Han har satt en kultur i gruppa. Og så har vi takhøyde. Vi kan diskutere høylytt, men fem minutter etterpå er vi like gode venner igjen, forteller Gomo om firkløveret som også inkluderer keepertrener Erlend Sagosen.

- Vi har skapt et miljø som er relativt unikt. Alle involverte setter pris på å bli utfordret, inkludert meg selv. Tidligere har jeg ikke blitt utfordret, kontrollert eller forsterket. Nå blir jeg det - og det er til det bedre.

- Hvordan er fordelingen mellom deg og Berge?

- Vi er likestilte som hovedtrenere. Jeg er hovedansvarlig for det defensive, han for det offensive.

- Under kampene er det du som går mest langs sidelinjen?

- Jeg skaper energi og gjør defensive endringer. Da er det naturlig at jeg går mest langs linja. Og så har vi stått mer i forsvar enn vi har vært i angrep. Da blir jeg mer synlig. Men vi gjør alt sammen - spillersamtalene, logistikken og gjennomføringen av treningene, understreker Gomo, som har sørget for at han ikke kan få sparken. Han ble nemlig fast ansatt for to år siden.

- Elverum kom skjevt ut av hoppet denne sesongen. Forventer dere tøffere motstand i sluttspillet?

- Vi hadde en knokkelkamp mot dem i oktober i Trondheim Spektrum (Kolstad vant 26-24), og vi møtte dem i en veldig bra finale i cupen (Kolstad vant 34-27). Nå er Elverum ferdig i Champions League - med kamper som har vært bra å ha med seg - og over på samme intensitet som oss. Det betyr bedre tid til å restituere og trene. Elverum har sett bedre og bedre ut.

- Neste år forsterkes Kolstad ytterligere med Sander Sagosen, Magnus Abelvik Rød og Gøran Johannessen. Blir dere helt utilnærmelige?

- Den hjemlige serien er et produkt som blir bedre og bedre. Vi forventer mange tøffe kamper - mot Elverum som har vært flaggskipet i mange år - men også mot Drammen og Nærbø og andre som satser. I tillegg er målet at vi ikke bare skal være med i Champions League, men også hevde oss, avslutter Stian Gomo og legger til at også Martin Hovde fra Haslum kommer til Kolstad - en linjespiller som spås landslagsplass.

Feiringen av seriegullet i Arendal ble moderat. I Kolstad er regelen ingen utskeielser mindre enn syv dager før kamp. Og onsdag venter Fjellhammer i Kolstad Arena. 

Les mer om REMA 1000-ligaen

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.