Arendal 20230226.
Solas trener Steffen Stormo Stegavik i aksjon under finalen for kvinner mellom Sola og Vipers Kristiansand under NM i Håndball søndag.
Steffen Stegavik og Sola maktet ikke å vinne returoppgjøret i kvartfinalen mot Thüringer.

Sola klarte ikke å vinne returoppgjøret

Sola måtte se at Thüringer vant 27-24 i den avgjørende kvartfinalen i EHF European League.

De gulkledde gjestene startet med tre strake før hjemmelaget scoret sitt første mål og det jevnet seg ut.

Det sto 9-9 etter 13 minutters spill, før hjemmelaget scoret seks mål på rad de neste 12 minuttene.

Da var det var god stemning i den fullsatte hallen, som hadde sprengt kapasiteten på 1000 tilskuere.

Sola hadde mange gode muligheter, men det ble ikke scoring igjen før snaue fem minutter før pause.

I mellomtiden hadde Live Deila pådratt seg dagens andre tominutter.

Sola hadde ikke lyst til at sesongens innsats i Europa skulle ende i kvartfinalen, som i forrige sesong, og gjestene begynte solid etter hvilen.

Med gode redninger fra Györ-klare Rinka Duijndam kunne Sola kontre seg nærmere hennes tidligere lagvenninner. Ti minutter ut i omgangen var Sola kun to mål bak, 16-18.

Sola-seier i Tyskland hadde holdt til avansement, ettersom det endte 35-35 i Stavanger forrige helg.

Thüringer kom imidlertid knallsterkt tilbake, og tre minutter senere var hjemmelaget fem mål foran. Sola ga seg ikke, men klarte ikke å nærme seg sine tyske motstandere nok det siste kvarteret.

Dermed ble det Madeleine Hilby og Sara Rønningen som blir norske representanter fra dette oppgjøret i EHF Finals i østerrikske Graz 13. og 14. mai.

Ikast kvalifiserte seg fredag kveld, med den norske kvartetten Vilde Ingeborg Johansen, Stine Skogrand, Andrea Austmo Pedersen og Ingvild Bakkerud på laget.

Senere søndag har Mari Finstad Bergums Nantes et godt utgangspunkt for å sikre spill i finalehelgen.