Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

John Thue Nærbø
John Thue var sikker fra kanten i kveldens kamp, og kunne til slutt notere seg for syv nettkjenninger.
Foto: Nærbø

Seksmålsseier i første kvartfinale

Nærbø spilte seg sakte, men sikkert til en solid seier over kroatiske MRK Sesvete i kampen som endte 26-20.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nærbø er ett av to norske lag som har tatt seg til kvartfinale i European League. Gårsdagens kvartfinale endte med seier for Runar Sandefjord Elite, og i dag var det guttene fra Rogaland som skulle prøve å spille seg i retning semifinale. På motsatt banehalvdel stod kroatiske MRK Sesvete.

Det ble en jevn start på kampen, men Sesvete hadde et lite overtak den første perioden. Det stod 3-2 til hjemmelaget etter fem minutter. Nærbø spilte lange angrep, og slet noe med å løse det fremover. John Thue var dog sikker fra kanten, og fikk to kjappe nettkjenninger og sendte Nærbø i ledelsen med sin tredje scoring. Det hakket noe fremover, og til tross for at de kom til gode sjanser, hindret stengene Nærbø å beholde ledelsen. Sesvete gikk opp i ledelsen 6-4, men det varte ikke lenge. Etter halvspilt omgang hadde Nærbø spilt godt, og med scoringer fra Thue, Bergendahl og Svensgård, var det igjen Nærbø som var i ledelsen på 7-6.

Ettmålsledelsen beholdt de til det stod ti minutter igjen av omgangen. Ole Nærland satte ballen i mål, og stillingen stod 9-7. Sesvete hang likevel godt med, og lagene spilte jevnt de siste minuttene. Det ble et par skuddbom i begge ender av banen, men Nærbø beholdt en knapp ledelse. På tampen av omgangen fikk Nærbø mulighet til å øke til tomålsledelse igjen, men Sesvete sin målvakt satte en stopper for det. Lagene gikk til pause med 9-10 i Nærbø sin favør.

Andreomgang begynte best for de norske gjestene. Med scoring og påfølgende redning i de første minuttene, kunne Nærbø spille for tremålsledelse. Da Lars Sigve Hamre satte ballen i mål, stod stillingen 12-9. Det svingte litt i begge ender av banen, men tremålsledelsen beholdt de også da det var spilt ti minutter. Da kunne John Thue juble for sin syvende scoring, og Nærbø var i føringen med 17-14 på stillingstavla. Tremålsledelsen beholdt de til halvspilt omgang.

Nærbø var det beste laget den neste perioden. Tross en tominutter klarte de å beholde ledelsen. Målvakt Halvor Elias Nærland stod godt og kunne notere seg for flere fine og viktige redninger. Fremover i banen spilte de også godt, og fikk sakte, men sikkert en solid ledelse på fem mål. Da stod det ti minutter igjen av omgangen. Femmålsledelsen beholdt de til det stod fem minutter igjen. Sesvete klarte ikke å spise opp ledelsen, men det var heller gjestene som økte ledelsen. To minutter før slutt stod det 26-19. Med straffescoring i siste sekund, endte det hele 26-20 til Nærbø.

Returoppgjøret spilles søndag 26. mars klokken 18.00. Sammenlagtvinneren går videre til semifinale.

KAMPFAKTA
European Cup herrer, kvartfinale
MRK Sesvete - Nærbø IL 20-26 (9-10)
High school Jelkovec, Zagreb, Kroatia
Toppscorer Nærbø: John Thue med syv mål
Toppscorer Sesvete: Ivan Dumencic med ti mål
Utvisninger: Nærbø 4x2min, Sesvete 3x2min 

Les mer om European Cup her
Se fullstendig kamprapport her