Claes Martin Lindell Runar
Martin Lindell scoret ti mål på elleve mulige, og ble dermed kampens toppscorer.

Seier i første del av kvartfinalen

Runar rotet bort stor ledelse, men beholdt roen i sluttminuttene og vant til slutt 34-31 mot Karvina.

Etter seier i 16.delsfinalen i februar, var Runar Sandefjord Elite klare for kvartfinale. Den første kvartfinalen ble spilt i kveld på bortebane, og på motsatt banehalvdel stod tsjekkiske HCB Karvina.

Det var Runar som fikk best start på kampen. Til tross for at det tok et par minutter før første scoring satt i nettveggen, ledet de 4-1 etter fem minutter. Karina reduserte stadig, og spilte seg inn så de kun var ett mål bak nærmere ti minutter ut i omgangen. Likevel fikk Runar en meget god periode de neste minuttene, og ledet med fire mål halvveis i omgangen.

Bortelaget fortsatte å øke ledelsen, og med to scoringer fra Wulvik, samt en fra Rekstad og Myklebust, stod stillingen 13-6 i Runars favør. Syvmålsledelsen beholdt de lenge, og da Wulvik scoret sitt sjette mål for omgangen, ledet Runar med ni mål fem minutter før pause. Tross et par reduseringer fra det tsjekkiske laget, gikk Runar til pause med en komfortabel ledelse på 20-12.

Andreomgangen startet jevnt, og stillingen stod 16-23 etter fem minutter. Det skulle likevel vise seg vanskelig for hjemmelaget å ta innpå gjestene. Drøye ti minutter ut i omgangen kunne Martin Lindell sende Runar opp i en timålsledelse med sin sjette nettkjenning på like mange sjanser. Da viste stillingstavla 28-18.

De neste minuttene var det likevel Karvina som spilte best, og laget reduserte stadig. Halvveis i omgangen hadde hjemmelaget spilt seg opp til 22-29. Det svingte noe i spillet til Runar, og det tok flere minutter mellom hver scoring. Det skulle gi Karvina muligheten til å hente seg godt inn i kampen. Seks minutter før slutt stod stillingen 32-27, og med ytterligere to scoringer fra hjemmelaget var det kun tre mål som skilte lagene drøye tre minutter før slutt.

Tross en spennende slutt på kampen, klarte Runar å berge seieren, og vant til slutt 34-31.

Returoppgjøret mot HCB Karvina spilles på hjemmebane i Sandefjord neste søndag (26.03). Kampen starter 18.00. Sammenlagtvinner går videre til semifinale i European Cup.