Theodor Svensgård
Theodor Svensgård scoret åtte mål for Nærbø i returoppgjøret i kvartfinalen i European Cup.

Runar og Nærbø vant sine kvartfinaler

Både Runar og Nærbø vant begge hver sin kvartfinale i European Cup, og blir nå motstandere i semifinalen.

Søndag spilte Runar og Nærbø hvert sitt sluttoppgjør i kvartfinalen i European Cup.

Runar spilte sin returkamp mot tsjekkiske Karvina, hvor de startet kampen med en knapp tremålsledelse fra det første oppgjøret. Nærbø møtte kroatiske Sesvete til returoppgjøret i Sparebanken Vest Arena. I det første oppgjøret i kvartfinalen vant Nærbø med seks mål mot Sesvete.

Nærbø startet kampen godt mot Sesvete og kom opp i en tremålsledelse etter fem minutter. Like før halvspilt omgang kom Sesvete ett mål bak, men Theodor Svensgård sørget for å øke hjemmelagets ledelse til 8-6. Etter noen målløse minutter kom det kroatiske laget sterkt tilbake og utlignet, men Nærbø svarte raskt og kom tilbake i føringen. Det norske laget holdt fast på ledelsen og økte igjen til en tremålsledelse før omgangens slutt. Det stod 15-12 i Sparebanken Arena Vest til pause.

Ut fra pause økte Nærbø til en firemålsledelse med scoring fra Tord Haugseng, men Sesvete kom like bak med reduseringen. Det kroatiske laget kjempet for å ta igjen Nærbøs ledelse, men det norske laget var i fin flyt og slapp seg ikke ned. Med ti minutter igjen av kampen økte det norske ledelsen til 27-22.

I kampens siste ti minutter fant Sesvete lukene i Nærbøs forsvar og reduserte det norske laget sin ledelse til 29-28. Med kun ett minutt igjen kom Sesvete seg til utligning, og i kampens siste sekund satte Sesvete det siste målet som ga dem seieren 30-29. Til tross for tap i den siste kampen er Nærbø vinnere av kvartfinalen med sammenlagtseier 55-50.

Se full kamprapport.

Runar åpnet med å gå opp i en ledelse, som Martin Lindell økte til en tomålsledelse like etter tre minutter hadde passert. Utover i omgangen fortsatte Runar å øke ledelsen, og like etter halve omgangen lå det norske laget foran 12-5. Etter halvspilt omgang hadde begge lag en periode uten mål på seks minutter, før Runar tok timeout. Direkte fra timeouten økte Runar ledelsen ytterlige, men det tsjekkiske laget svarte like etter og hentet inn to mål av Runars ledelse. Seks mål skilte også lagene da de gikk til pause, på stillingen 16-10.

I andre omgang holdt Runar på seksmålsledelsen i omgangens første halvdel. Christoffer Rambo fortsatte i god form og satte sitt syvende mål for kampen etter ti minutter i andre omgang. Karvina hentet inn to mål av Runars ledelse, men nærmere kom de ikke. Lindell satte sitt sjette mål like før halvspilt andreomgang, som økte Runars ledelse til 22-17.

Runar beholdt ledelsen også i den andre halvdelen av andre omgang. De kom seg opp i en syvmålsledelse, men Karina reduserte igjen til en femmålsledelse. I kampens siste minutt hentet Karvina inn ytterligere to mål av Runars ledelse, men det holdt ikke til seier for det tsjekkiske laget. Runar vant returoppgjøret 28-25, som ga dem en sammenlagtseier på 62-56.

Runar – HCB Karvina 28-25 (16-10), Sammenlagt 62-56