Joar Gjerde

Rekruttjentene fikk revansje mot Island

Etter å ha ligget under lenge, snudde Rekruttjentene kampen i sluttminuttene og beseiret Island lørdag.

Rekruttjentene var revansjesugne etter femmålstapet for Island torsdag kveld. Lørdag fikk de en ny sjanse da lagene skulle møtes nok en gang. De norske jentene svarte med tremålsseier i kampen som endte med seier 29-26.

Det var Island som startet sterkest denne gangen også. Drøyt seks minutter ut i omgangen gikk islendingene opp i ledelsen 3-1. De norske jentene kjempet godt i forsvar og ni minutter ut i omgangen, kunne de sette utligningsmålet. Begge lag hadde satt fire mål mellom stengene.

Island tok tilbake initiativet den neste tiden og var stadig ett og to mål foran. Likevel klarte ikke islendingene å skalle seg noen betydelig ledelse og Norge kjempet seg tilbake. Like før omgangen var halvspilt utlignet de norske jentene, og stillingen var 7-7.

Island var dyktige i forsvar og Norge slet med å komme til gode sjanser fremover. Med snaut fire minutter igjen av omgangen, gikk islendingene opp i en femmålsledelse på stillingen 14-9. Islands femmålsledelse stod seg til pause, og da lagene gikk i garderoben viste stillingstavlen 16-11.

Det var jevnt mellom lagene etter sidebyttet. Island maktet ikke å øke ledelsen i noen særlig grad, men Norge klarte å knappe inn på. Sju minutter ut i andreomgang var det fortsatt fem mål som skilte lagene, på stillingen 20-15.

Da Island satte to raske mål i løpet av den neste tiden, havnet Norge sju mål bak. Stillingen var 22-15 elleve minutter ut i andreomgang. På det tidspunktet våknet de norske jentene virkelig til live. Etter fem minutter med dyktig forsvarsspill, og flere kontringer var det plutselig bare to mål som skilte lagene. Med tolv minutter igjen av kampen, var Island nødt til å legge ned time-out-kortet. Stillingen var da blitt 23-21, og det lå an til å bli en nervepirrende avslutning på oppgjøret.

Eli Marie Raasok gjorde viktige redninger bakerst i det norske målet, og det var tydelig at de norske jentene gav alt de hadde i begge ender av banen. Etter mål både i etablert angrep, og i kontringsspillet gikk Norge opp i ledelsen for første gang i kampen med sju minutter igjen å spille. Stillingen var blitt 24-25.

Med fem minutter igjen av kampen, fikk Island en spiller utvist. Norge var disiplinerte i overtallsspillet, og Celine Solstad kunne doble den norske ledelsen. De norske jentene presset islendingene til å gjøre feil i angrepet sitt, og var nådeløse da de erobret ballen. Med tre minutter igjen på klokken, gjorde Norge nok et kontringsmål og var tre mål foran islendingene, på stillingen 25-28.

Island reduserte i sitt neste angrep, før Norge tok tilbake tremålsledelsen like etterpå. Da Eli Marie Raasok vartet opp med en dobbeltredning var det spikeren i kista, og de norske jentene hadde sikret seieren over Island. Det ble ingen flere mål, og det hele endte med seier 29-26.

Island–Norge rekrutt 26-29 (16-11)
Asvellir, Hafnarfjordur, Island
Norge: Kaja Røhne 1, Fride Stølen 2, Martine Andersen, Tina Abdulla 5, Susanne Amundsen, Karine Dahlum 2, Tuva Høve 1, Fanny Skindlo 4, Live Deila 1, Kjerstin Solås 4, Selma Henriksen, Celine Solstad, Mina Hesselberg 4, Eli Raasok, Marielle Daae Nordvang 2.