Bergen 20230312.
Norges Sander Sagosen under EM-kvalifiseringskampen i håndball mellom Norge og Serbia.
Sander Sagosen var Norges store spiller og scoret tolv mål mot Serbia.

Norge fikk revansj mot Serbia

Håndballgutta leverte en fantastisk kamp og beseiret Serbia 35-25 i EM-kvalifiseringen.

Denne uken spilte de norske Håndballgutta EM-kvalifisering og møtte Serbia i to oppgjør. Den første kampen endte med tap etter Serbia avgjorde i sluttsekundene. Søndag var det klart for returoppgjør i Åsane Arena, og Håndballgutta var revansjesugne.

Sander Sagosen satte kampen første mål foran et jublende hjemmepublikum. Serbia svarte umiddelbart med scoring i andre enden, før Sagosen satte sitt andre mål like etterpå. Serbia utnyttet et uetablert norsk forsvar, og det stod 2-2 i Åsane før tre minutter var gått.

De neste minuttene var det stang ut for Norge fremover, og Serbia tok en tomålsledelse. Etter seks målløse minutter satte Sagosen to straffekast trygt i mål og utlignet stillingen. Håndballgutta fulgte like godt opp med to kontringsmål det neste halvminuttet, og like før tolv minutter var gått viste stillingstavla 6-4.

Norges Harald Reinkind jubler under EM-kvalifiseringskampen i håndball mellom Norge og Serbia.
De norske gutta klarte ikke å stoppe serbernes angrepsspill, men satte høyt tempo hver gang de erobret ballen. Selv om Norge satte flere enkle kontringsmål, klarte de ikke å øke ledelsen. Med ti minutter igjen av omgangen, stod det 10-9.

De neste minuttene skrudde Håndballgutta for alvor på turboen. Da Sander Sagosen satte sitt sjuende mål og sørget for norsk firemålsledelse, valgte den serbiske treneren å legge ned time-out-kortet. Med åtte minutter igjen av førsteomgang, viste stillingstavlen 13-9.

Sagosen fortsatte å score etter den korte praten, og da Serbia fikk to spillere utvist, kunne Vetle Eck Aga sende Norge seks mål foran. Serbia reduserte, men Grøndahl og Bjørnsen sørget for at Norge beholdt seksmålsledelsen med et halvt minutt igjen av omgangen. Serbia scoret det et siste mål med sekunder igjen på klokken. Likevel kunne Norge gå til pause med en femmålsledelse etter en god førsteomgang. Da lagene gikk i garderoben var stillingen 17-12.

Andreomgang startet i et skyhøyt tempo, og begge lag hadde satt ballen mellom stengene før et halvt minutt var spilt. Lagene scoret to mål hver de neste par minuttene og det stod 20-15 tre minutter etter sidebyttet.

Norge overtok initiativet de neste minuttene. Etter en scoring fra Gøran Johannesen satte Harald Reinkind fire mål på fire minutter, og Norge var åtte mål foran Serbia. Stillingen var 26-18 tolv minutter ut i andreomgang.

Kristian Sæverås leverte gode redninger i det norske målet, og Håndballgutta utnyttet Serbias tekniske feil. Da Sagosen satte inn sin tolvte scoring var timålsledelsen et faktum. Da sju minutter gjenstod var stillingen blitt 31-21.

Timålsledelsen stod seg til kampslutt. Da dommerne blåste for siste gang, kunne Norge juble for seier 35-25. Håndballgutta tok dermed et stort steg mot kvalikplass i EM.

Etter kveldens storseier topper Håndballgutta gruppen i EM-kvalifiseringen, der de to beste lagene kvalifiserer seg til EM 2024. I EM-kvalifiseringen gjenstår et oppgjør mot Slovakia 26. april, før Norge tar imot Finland fire dager senere i den siste kvalifiseringskampen.