Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sivert Jonson Tryggestad
Illustrasjonsbilde av LM02 i aksjon i SOC sommeren 2022.
Foto: Svein André Svendsen

Hva skal til for å lage nye toppspillere?

Trener du et ungdomslag? Nå inviterer NHF og talentsjef Claus Dalgaard-Hansen til seminar i Danmark i juni.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

13. til 15. juni gjør de norske Juniorgutta (LM02) sine siste VM-forberedelser i Scandinavian Open i Danmark, nærmere bestemt i Frederikshavn og Hjørring. Talentsjef for de yngre landslagene på herresiden i Norges Håndballforbund, Claus Dalgaard-Hansen, vil gjerne vise trenere i norsk ungdomshåndball hva som kreves av en 21-åring på den internasjonale scenen.

- Jeg ønsker å opprette en dialog med trenere om hvordan vi jobber i klubbene, med de forskjellige guttelagene og i spillerutviklingsmiljøene. Vi kombinerer dette med å se gode kamper på høyeste juniornivå, hvor Portugal, Sverige, Danmark og Norge er med, forteller talentsjefen.

Inspirasjonsseminaret vil starte tirsdag 13. juni med lunsj og avsluttes med kamp sent på ettermiddagen torsdag 15. juni. I løpet av seminaret vil man få se kamper mellom de fire nasjonene to kvelder.

- Vi vil ta utgangspunkt i de tendenser vi ser i den internasjonale herrehåndballen når vi legger opp kurset. Likevel er alle trenere i ungdomshåndballen velkomne til å søke om å delta, uavhengig av om de per i dag trener gutte- eller jentelag, sier Dalgaard-Hansen.

Seminar med kost og losji avholdes på IC Vendsyssel. Alt utenom reise er inkludert i påmeldingsavgiften på 3200 kroner. Reisen til og fra må dekkes av den enkelte. Det er daglige ferger fra Norge til Jylland via Oslo, Larvik og Kristiansand. Man kan også ta ferge Gøteborg – Frederikshavn.

- Vi har kun 32 plasser. Jeg håper det er interesse, og jeg gleder meg til mange gode diskusjoner om hvordan vi sammen kan løfte fram de nye landslagsspillerne som skal prege fremtiden, sier Claus Dalgaard-Hansen.

Klikk her for å gå til påmeldingen!