Annonse:
Annonse Landslagsmaskotene
Annonse:
Annonse Landslagsmaskotene

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20230310 Harald Reinkind på Gardermoen foto finn aagaard.jpg
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Harald tilbake på hjemmebane

Han spilte sin 150. landskamp på torsdag. Søndag venter hjemmebane for Harald Reinkind.

Reinkind startet opp med håndball i Gneist før han gikk videre til Fyllingen som 13-åring. I 2014 signerte han for Rhein-Neckar Löwen før han gikk videre til THW Kiel i 2018. Bergensgutten har ingen umiddelbare planer om å slå seg på trenden med å komme hjem til Norge.

- Nei, ikke helt ennå. Vi får stå i det noen år til. Jeg og familien trives godt i Kiel, selv om det i år har det gått litt opp og ned, sportslig sett.

Men hjem til Bergen ble det altså denne helgen. EM-kvalifisering mot Serbia i Åsane Arena står for tur søndag. Hjemmekamper i Bergen er selvfølgelig litt stas for høyrebacken.

- Ja, deilig å komme hjem til Bergen, alltid godt å være hjemme! sier han.

- Har du en «bucket list» når du kommer hjem til Bergen?

- Nei, egentlig ikke annet enn å prøve å treffe venner og familie. Blir ikke så ofte man er i Bergen, så da må man prøve å få til det. Men utenom det er det ikke mye man får tid til. Dra på Fløyen og sånn - det føler jeg at jeg er ferdig med. Der har jeg vært nok, ler Reinkind.

- Hva er ditt beste håndballminne fra tiden i Bergen?

- Den må jeg tenke litt på, men vi vant jo NM to år på rad med Fyllingen. Det var jo ganske kult! Først slo vi Elverum i 2012, en tett og jevn finale. Året etter kjørte vi over Bækkelaget.

- Søndag venter Åsane Arena. Har du spilt håndball der før?

- Nei, jeg har ikke spilt håndball, men jeg var der i romjulen før VM. Vanvittig fint anlegg, helt rått! Men jeg fikk ikke så mye tid der da jeg måtte jage noen små i turnanlegget ved siden av, sier Harald, og tenker da på sine to små han har sammen med kona Lise Marie Karlsen Hagen.

- Men ja, det er et helt fantastisk anlegg, og nå er det jo utsolgt på søndag. Jeg håper bergenserne kjenner sin besøkelsestid og skaper bra trøkk på tribunen. 

Det trenger Håndballgutta etter et surt tap på torsdag. Serbia sikret seieren i siste sekund, og en revansjesugen Harald Reinkind har stor tro på seier på søndag.

- Jeg tror det vil bli en ganske lik kamp som på torsdag. De vil nok prøve å trekke ned tempo, og hvis vi får til å spille det spillet vi hadde, i hvert fall i førsteomgangen, så bør vi lede med flere mål enn to mål til pause. Vi må bare sette sjansene våre, det er først og fremst det vi må rette på til søndagen. Klarer vi det, skal vi ta Serbia med to mål eller mer, lover Kiel-spilleren, som har en liten oppfordring til bergenserne på søndag;

- Ikke bare klappe og rope "heia Norge". Det er lov å pipe litt og, smiler bergensgutten.

Norge-Serbia i Åsane Arena har avkast kl. 16.45. Oppgjøret kan du se på TV 2 og TV 2 Play. Med seier vil Norge ta et langt steg mot plass i EM i Tyskland i januar - spesielt hvis triumfen blir på to mål eller mer, da det vil bety innbyrdes seier over Serbia i gruppe 2.

Les mer om Håndballgutta

Les mer om EM-kvalifiseringen