Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

møte om gjensidige cup nov 23.jpg
Fra oppstartsmøtet mellom NHF Region Vest og Øygarden kommune, f.v. kultursjef Christel Møvik Olsen, kommunalsjef Silje Haukedal, prosjektleder arrangement Trygve Johnsen, ordfører Tom Georg Indrevik, daglig leder i Region Vest Trine Skarstein Dalland og daglig leder i Sotra sportsklubb Dan Christensen.
Foto: Privat

Håndballgutta får topp motstand i november

Håndballgutta møter Danmark, Nederland og Spania under Gjensidige Cup i Sotra Arena i november.

Danmark ble verdensmester for tredje gang på rad, mens Spania tok bronse for andre gang på rad i mesterskapet i Polen og Sverige i januar.

Lagene kommer til Sotra 2.–5. november, sammen med ambisiøse Nederland. Gjensidige Cup er en Golden League-turnering der de norske guttene får super matching før neste mesterskap.

– Vi har hatt noen veldig fine dager i Bergen nå inn mot kvalifiseringskampen mot Serbia. Det har gitt mersmak, og vi ser derfor frem til å få spille Gjensidige Cup i Sotra Arena til høsten. Lagene som kommer dit, er av aller ypperste klasse. Gjensidige Cup 2023 gir derfor en veldig god pekepinn på hvor vi står før EM i januar 2024. Vi gleder oss til det som kommer, sier landslagssjef Jonas Wille.

Slik er kampoppsettet for Gjensidige Cup 2023:
Torsdag 2.11.
Spania–Nederland, Norge–Danmark
Lørdag 4.11.
Danmark–Spania, Norge–Nederland
Søndag 5.11.
Nederland–Danmark, Norge–Spania

Kampene sendes på TV 2 sine kanaler. Tidspunktene for avkast vil bli fastsatt senere.

Det er Norges Håndballforbund Region Vest som skal arrangere turneringen. Det har allerede vært et oppstartsmøte med kultursjefen, ordføreren og kommunalsjefen i Øygarden kommune.

Ordfører Tom Georg Indrevik sier at Øygarden er klar for å ta imot topplagene.

– Vi er kjempeglade for at Norges Håndballforbund nok en gang vil bruke storstua vår til attraktive internasjonale kamper. Tilbakemeldingene fra håndballmiljøet er at Sotra Arena er en flott hall for slike kamper. Vi vet at Sotra Sportsklubb vil legge ned en enorm frivillig innsats for å få dette til. Flere hundre frivillige vil være i aksjon den første uka november, sier ordføreren.

Sotra Arena, som har plass til 4000 på tribunene, har hatt rundt 20 internasjonale håndballkamper siden hallen ble åpnet i 2013.

Billettene til Gjensidige Cup 2023 slippes om en måned – 12. april kl. 12.