Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2022-Martin-Boquist-Jonas-Wille-Claus-Dalgaard-Hansen-Foto-Erik-Langerud.jpg
Martin Boquist (fra v.), Jonas Wille og Claus Dalgaard-Hansen har laget en bestilling.

Guttelandslagene møtes på tvers av årganger

Flere kull av de yngre landslagene på herresiden har fellessamling i Skien i neste uke.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når i overkant av 60 spillere møter opp i Skien på mandag, er det til fellessamling for Juniorgutta, U-gutta og en gruppe født i 2007.

- Det å ha en felles samling gir mange fordeler, og de fordelene skal vi utnytte, forteller talentsjef Claus Dalgaard-Hansen.

- Etter en grundig analyse av Håndballguttas VM, kombinert med mine erfaringer fra den første perioden i norsk håndball, har Jonas Wille, Martin Boquist og jeg utarbeidet en "bestilling" til yngrelandslagstrenerne. Hva bestillingen konkret inneholder kommer vi til å kommunisere bredt i tiden fremover, for vi ønsker å få med så mange som mulig: Naturligvis det regionale systemet, men også klubber og skoler, da det er de som ser spillerne mest og har den største påvirkningskraften, forteller Dalgaard-Hansen.

- På fagtreffet i februar diskuterte vi den teoretiske delen. Nå skal vi begynne å få den praktiske delen under huden gjennom samlingen i Skien. Det er derfor gledelig at alle er samlet, slik at vi kan starte med å få en felles forståelse, utdyper talentsjefen.

- Treningsmessig kommer vi til å jobbe i mindre grupper for å få så mange repetisjoner som mulig på individuelle ferdigheter. Vi er overbeviste om at disse kan avgjøre store internasjonale kamper. Det blir litt kampaktivitet, men vi kommer ikke til å trene seks mot seks på samlinger uten landskamper fremover. Vi ønsker å sende et kraftig signal om at utviklingen av individuelle ferdigheter bør være fundamentet i treningen for disse årgangene, hvis vi skal løfte dem til et internasjonalt nivå.

- Det er irrelevant om man kan spille rundgang eller Nordsjælland i ti varianter hvis man ikke kan spille grunnspill, vinne dueller eller ta gode beslutninger under fysisk press. Derfor trener vi på det, og jeg håper det vil smitte over på klubbene. Jeg opplever generelt at spillerne er gode på det lagtaktiske, mens det bør jobbes mer med deres individuelle ferdigheter, konstaterer Claus Dalgaard-Hansen.

Les mer om uttakene her:

Juniorguttas tropp
U-guttas tropp
Guttelandslagets tropp