Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Vetle Eck Aga, Torbjørn Bergerud og Magnus Gullerud spiller for Kolstad og er på samling med Håndballgutta.
Vetle Eck Aga, Torbjørn Bergerud og Magnus Gullerud er på samling med Håndballgutta denne uka.
Foto: Finn Aagaard / NHF

Fra NM-gull i Arendal til EM-kval i Serbia

Tre av norgesmesterne er på plass i Serbia og tar med seg en god følelse inn i kveldens kamp.

- Det var veldig gøy, sier Kolstads og Håndballguttas Magnus Gullerud om NM-gullet fra siste helga i februar.

- For Kolstad var det den første tittelen i klubbens historie. Det er et steg på veien og en milepæl for prosjektet, og det føles veldig godt å allerede ha nådd et delmål denne sesongen, forteller Skarnes-gutten.

- Er dere foran skjema i Kolstad?

- Ja, man skulle kanskje tro det ville svingt mer i prestasjonene. Vi har vært veldig stabile og unngått «dippene» som lett kommer, men det kan fort snu allerede neste helg, sier en ydmyk Vetle Eck Aga.

- Det ble en solid seier i drømmefinalen mot Elverum. Var det ekstra gøy å møte elverumsgutta nå på samling?

- Det er litt både og, mener målvakt Torbjørn Bergerud.

- Jeg har ingenting mot noen av gutta som spiller i Elverum, men det har alltid vært en liten rivalisering fra nesten alle mot Elverum. Den kjenner jeg litt på fra tiden jeg spilte i Drammen, det er noe ekstra når man møter dem. Det samme var det også da jeg spilte i Flensburg. Så det var veldig godt å vinne kampen, men samtidig veldig hyggelig å møte elverumsgutta på samling!

- Til høsten kommer flere fra Håndballgutta til Kolstad. Hvordan styrker det landslaget?

- Det er flere landslagspillere som får spilt enda mer sammen og blir enda tryggere på hverandre, så man håper jo det vil gagne landslaget. Jeg tror også det vil gagne flere av spillerne som har spilt i Bundesliga og andre tøffe ligaer i mange år. Man får spart kroppen litt mer, trent bedre mellom kampene og kan forhåpentligvis toppe formen mot de europeiske kampene. Jeg tror faktisk noen kan forlenge karrieren sin litt ved å komme hjem til Norge, fortsetter målvakten.

- Med et ferskt NM-gull i bagasjen har dere kanskje litt ekstra selvtillit inn i kampen mot Serbia i kveld?

- Nja, for min del er det hverken positivt eller negativt. Nå kan jeg selvfølgelig kun prate for meg selv, men det NM-gullet er forbi og påvirker ikke noe spesielt, selv om det alltid er moro å vinne kamper, slår Aga fast.

- Vi kommer inn med en god følelse siden vi har vunnet de kampene vi har stilt opp i, så sånn sett er det positivt, supplerer Bergerud.

- I VM ble det til slutt en komfortabel seier mot Serbia, men nå venter en litt annen kamp med 7000 serbere i Novi Sad. Hva slags kamp får vi i kveld?

- De har selvfølgelig hjemmebanefordel, og vi hadde jo ikke akkurat noen pangstart sist, så jeg håper vi klarer å gå ut i hundre og få en god start. Det blir kult å spille i en fullsatt arena på bortebane – det gir jo oss litt energi også. Forhåpentlig blir det en bra match som vi til slutt vinner, avslutter Gullerud.

Håndballgutta møter Serbia to ganger denne uka. Bortekampen torsdag 9. mars sendes på TV3/Viaplay, mens hjemmekampen søndag 12. mars sendes på TV 2/Play. 

Les mer om Håndballgutta