Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tobias Grøndahl styrer spillet til Elverum
Foto: Veronika S. Larsen

Elverum føler seg ikke stresset av Kolstad

Kolstad er spådd å bli dominerende i norsk håndball. Men Elverum gir ikke opp kampen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kveld slet Elverum seg til ettmålsseier over tabelljumbo Haslum. Kanskje ikke noe godt tegn før serieavslutningen hjemme mot Kolstad palmesøndag?

- Vi fikk testet ut en del ting før sluttspillet, sier Tobias Schjølberg Grøndahl og gir inntrykk av at han ikke var så veldig bekymret for et tap mot gamleklubben. I Nadderud Arena møtte han lillebror Theodor (19) som spiller kant hos Haslum. Brødreduellen endte med fire scoringer til Theodor og fem til Tobias.

- Det handler om å slå ham i det meste, humrer Tobias, som likevel syntes det var kult med fire scoringer på broren.

Seiersvante Elverum, som har vunnet serien fem av de siste seks sesongene - og representert Norge i Champions League i åtte år, har fått hard konkurranse av Kolstad. Trønderne har forsterket laget med både norske og islandske landslagsspillere og var seriemester allerede i midten av mars. NM-gull ble det også. Elverum er sikret seriesølvet, så søndagens oppgjør i Terningen Arena vil handle mest om prestisje. Og om å sikre seg et mentalt overtak før sluttspillet?

- Vi har selvfølgelig lyst til å slå Kolstad, men det er viktigere å få testet ut ting og se hva som funker. Jeg tror hverken Kolstad eller Elverum ser på dette som en kamp som vinnes.

- Elverum kom skjevt ut av hoppet denne sesongen?

- Ja, det har vært en trøblete sesong, og vi har slitt litt med skader. Stig Tore Moen Nilsen var litt ut og inn, og vi fikk aldri en stabil treningshverdag med alle mann på plass. Vi var også 19 mann ved sesongstart, og det ble mange å rullere på. Noen ser det som en fordel med stor stall, men det de ikke tenker på er at laget også skal spilles inn. Men nå har vi fått alle ting på plass og ser en klar stigning, noe ikke minst 26-26 mot Kiel viser, fastslår playmakeren.

- Hva tenker du om sluttspillet og kampen om Champions League-plassen?

- Kolstad har vært stabile og gode, med en verdensklassekeeper og godt forsvar. Det har gitt dem mange kontringer og lette mål - omtrent som vi har spilt i mange år. Muligheten for å vinne er tilstede, men vi trenger en del perfekte kamper.

- Nedtur hvis det blir enda et sølv og EHF-cup neste sesong?

- Sølv tenker jeg aldri på. Vinner vi ikke, tenker jeg bare frem mot neste gullmulighet, sier gutten med vinnerskallen. Han prater ikke ned EHF-cupen.
- Det er mange gode lag der også, selv om det er Champions League som gjelder. Vi kan jo håpe på at Norge får med to lag - som på damesiden. Kielce er i økonomiske problemer...

- Neste sesong forsterkes Kolstad ytterligere. Kan dere ta opp kampen?

- Det blir tøft å henge med. Kolstad har et budsjett vi aldri tidligere har sett i norsk håndball, men Elverum er en fantastisk veldrevet klubb som har bygget stein på stein. Vi har det største sponsornettverket i håndballen, selv om vi ikke har like mye penger som Kolstad. Elverum føler seg hverken stresset eller truet, men vi har fått noe å strekke oss etter, sier 22-åringen, som har kontrakt ut neste sesong.

- Du sa en gang at drømmen var å spille for Barcelona?

- Det mener jeg fortsatt. Fantastisk lag og fantastisk by. Men om det ikke blir Barcelona, så har jeg lyst til å dra utenlands. Drømmen er å leve som håndballproff, sier bæringen, som for så vidt gjør det nå også. Det påbegynte studiet i økonomi og administrasjon måtte han sett på vent da det ble kamper to ganger i uken og reiser til Champions League.

Men en ny sluttspilltittel har ikke Tobias Grøndahl lyst til å sette på vent.

Les mer om REMA 1000-ligaen

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.